Geld lenen zonder inkomen

Geld lenen zonder inkomen of geld lenen met laag inkomen is zeker mogelijk. Er zijn enkele sociale mogelijkheden om geld te lenen zonder dat je beschikt over een vast inkomen, voor als je weinig inkomsten hebt, voor geld lenen zonder vast contract of bewijs van inkomen. Wat zijn de mogelijkheden voor een lening aanvragen zonder inkomen of geld lenen zonder inkomenstoets, en geld lenen zonder bewijs van inkomen?

Geld lenen zonder inkomsten

  • Je kan natuurlijk eerst ook aankloppen bij vrienden en familie maar er zijn ook mogelijkheden om geld te lenen bij sociale banken met een laag inkomen.
  • Makkelijk geld lenen. Snel geld lenen zonder inkomen kan bij de Stadsbank van lening of via minileningen als je tijdelijk wilt geld lenen of wilt geld lenen zonder werk.
  • Bij een aantal aanbieders kan je ook terecht voor geld lenen zonder vast inkomen, geld lenen zonder vast contract of als je werkt via een uitzendbureau.

Geld lenen zonder vast inkomen

Heb je wel werk maar geen vast werk dan kan je in een aantal gevallen gewoon geld lenen bij een normale bank. Wil je weten of dit voor jouw mogelijk is dan kan je een aanvraag doen via het Nederlands Krediet Collectief. Kies dan voor een lening met advies. Bovendien moet je wel een bewijs van je inkomsten opsturen of inleveren. Dit kan een tijdelijk arbeidscontract zijn, bijvoorbeeld, of je contract als oproepkracht of van een uitzendbureau. Het minimaal te lenen bedrag hier is 2500 euro, maar zonder vast inkomsten kan je natuurlijk niet gaan vragen om een lening van meer dan 5000 euro.

Geld lenen met laag inkomen

Je kan ook aankloppen bij de Gemeente voor een lening zonder inkomen. De meeste gemeenten kunnen je namelijk doorverwijzen naar een gemeentelijke kredietbank, dit zijn sociale banken waar je goedkoop geld kan lenen. Voorwaarde is dat je een laag inkomen hebt, maximaal 130% van het minimumloon. Je kan hier eventueel tot maar liefst 5000 euro lenen zonder inkomen.

Sociale banken kijken naar je persoonlijke situatie en laten het soms toe om geld te lenen om nieuwe spullen te kopen, zoals witgoed, een televisie of meubels, maar vaak weer niet voor de wat luxere en minder noodzakelijke dingen. Overigens heb je wel recht op geld als je geen inkomen hebt. Bekijk de mogelijkheden voor gratis geld en wees je bewust van de rechten die je hebt.

Snel geld lenen zonder papierwerk

Er is nog een manier voor snel geld lenen zonder inkomen. Je kan namelijk ook terecht bij de Stadsbank van lening. Daar kan je makkelijk geld zonder inkomstentoets en zonder papieren door je spullen van waarde tijdelijk in bewaring te geven. Je krijgt dan een lening. Door de lening plus de kosten hiervan terug te betalen krijg je de spullen weer terug. Doe dit echter alleen met je eigen spullen, niet de spullen van een ander. Anders krijg zeker heibel.

Voor een andere populaire manier maar veelal duurder voor snel geld lenen zonder papierwerk kan je ook terecht bij aanbieders van minileningen. Hier betaal je wel 30% procent aan extra kosten. Maar de meeste aanbieders doen meestal geen toetsing van je inkomsten.

Geld lenen van familie of vrienden

Ik heb in de situatie gezeten dat ik zonder inkomen geld moest lenen. Ik had lange tijd bewust zonder geld geleefd en ik had geen inkomen en geen geld, maar opeens moest ik veranderen. Ik moest een nieuw inkomen vinden en had tijd nodig om dit te overbruggen. Ik had een klein beetje werk maar ik had nog niet genoeg inkomen. Dus besloot ik bij te lenen. Ik wist dat de periode van een erg korte duur was en daarom nam ik het risico om over te gaan tot geld lenen zonder inkomen. Ik had namelijk een huurachterstand van enkele maanden en de incassobureau zat op mijn hielen.

Een van de opties die ik had was om geld te lenen via mijn vrienden. Want als je ervoor kiest om geld te lenen, dan is geld lenen van vrienden of familie een goede optie. Ik had er eerder ervaring mee en het was altijd goed bevallen. Maar het is wel belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt over hoe je de lening wilt aflossen, denk hierbij aan de termijn en de bedragen. Je wilt namelijk niet dat de vriendschap hieronder gaat lijden of dat de lening leidt tot ruzie.

Zet desnoods die afspraak op papier. En als je een bepaalde afspraak niet kan nakomen, wacht dan niet om hierover te praten. Vaak is er begrip voor je situatie en kunnen afspraken uit het verleden aangepast worden. Dit was voor mij een snelle manier om geld te lenen zonder inkomen. Bovendien was het ook een lening zonder papierwerk. Een paar dagen later had ik genoeg geld op mijn rekening om de huurachterstand te betalen.Tips lenen zonder inkomen

Een belangrijk advies is om van te voren duidelijk afspraken te maken, en deze op papier te zetten. Elke keer als je een deel aflost van de lening, dan is het belangrijk dat je dit beiden dit vastleggen op papier. Maak bijvoorbeeld een aflossingsschema en elke keer als er een deel van de lening is afgelost, dan zetten jullie beiden een paraaf. Voor meer advies over dit soort leningen kan je overigens ook terecht bij het Nibud, lees het artikel Lenen aan anderen.

Geld lenen met schulden

Heb je schulden? Laat je niet gek maken erdoor. Maar ga het ook niet uit de weg. Schulden lopen snel op en voor je het weet ga je weer denken om te lenen voor schulden. Maar geen paniek want alles komt altijd goed. En als je er niet uitkomt, neem dan een kijkje op onze website met tips over hoe je ook goed zonder geld kan leven.

Hoe kom ik aan geld zonder te lenen

Wil je direct meer geld, dan kan het slim zijn om
Ga zeker ook langs bij de gemeente. Vaak zijn er speciale regelingen, bijvoorbeeld als je geen inkomen hebt en geen huis. Weet ook dat je een bijstandsuitkering kan krijgen als je geen inkomen hebt. Ook kan de gemeente helpen bij andere problemen die je eventueel hebt.

Over de auteur

is de financiële expert en initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij weet alles over leningen en kent alle kredietaanbieders in Nederland. Robin weet precies hoe de kredietaanbieders hun leenproducten op de markt zetten en waar consumenten goed op moeten letten.

Contact | Twitter