Kleine lening aanvragen

Een kleine lening aanvragen van bijvoorbeeld 50 euro, 100 euro of 250 euro tot 750 euro. Dit kan je snel en online regelen via een minilening of flitskrediet. Maar je kan ook bij de bank rood staan aanvragen of geld lenen met onderpand. Mensen met weinig inkomen kunnen ook een kleine lening aanvragen bij een sociale bank. Daar kan je ook kleine bedragen lenen vanaf € 250 euro. Dat zijn dus kleine leningen voor arme mensen en kleine bedragen. Je kan er zelfs een kleine lening doen die je in termijnen of op afbetaling mag terugbetalen.

Als laatste mogelijkheid kan je ook geld lenen met een creditcard, of je maakt een afspraak voor een lening met vrienden of familie. Zit je bijvoorbeeld zonder werk of zonder inkomen dan heb je vooral aan deze laatste optie nog het meest voor een kleine privé lening. Heb je spoed dan kan je vaak wel iets regelen binnen 1 dag voor een kleine lening.

Dringend kleine lening nodig

Heb je dringend en met spoed een kleine lening dan kan je direct een minilening aanvragen. Je moet de lening binnen 15 dagen of 30 dagen terugbetalen. Deze korte leningen zijn wel een beetje duur. Ze vragen namelijk een verplichte garantsteller en dan betaal je snel 20 tot 30 % extra aan kosten boven op de rente. Dat is wel even slikken. Weet je niet zeker of je deze kleine kortlopende leningen wel of niet kan terugbetalen, dan zijn er ook andere mogelijkheden.

Je zou bijvoorbeeld langs kunnen gaan bij een pandjeshuis. Daar kan je snel een kleine geldsom lenen in ruil voor het achterlaten van spullen van waarde. Dat laatste kan bijvoorbeeld met een mobiele telefoon, een spelcomputer of sieraden. Zodra je de lening terugbetaalt, krijg je de spullen terug. Bij een aantal pandjeshuizen betaal je wel rente elke maand. Zodra je dit vergeet te betalen dan kan je wel je spullen kwijtraken.

Bij een pandjeshuis of een minilening aanbieder kan je ook terecht voor het aanvragen van een kleine lening zonder bkr toetsing. Er wordt dan niet bij het BKR in Tiel getoetst of je schulden hebt. Ook wordt er niet gekeken of je inkomsten hebt of een uitkering. Je kan hier dus ook een kleine lening aanvragen zonder loonstrook. Papierwerk is ook minimaal. De minilening kan je bovendien geheel online via internet aanvragen en krijg je per direct. Het is wel een lening vanaf 18 jaar en is er in principe niet voor studenten. Het is een kleine lening zonder gedoe. Dat gedoe komt meestal pas als je de lening niet kan terugbetalen omdat je zonder inkomen zit bijvoorbeeld.


Kleine lening met lange looptijd

Wil je een kleine lening met een langere looptijd dan heb je meer aan een kleine persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je kan proberen deze aanvragen bij een commerciële instelling of als je niet genoeg inkomen hebt bij een sociale bank.

Je kan overigens ook kiezen voor een doorlopend krediet. Het voordeel van een doorlopend krediet is dat je niet al je geld hoeft op te nemen. Je leent alleen wat je nodig hebt, tot een maximum van het krediet. Je kan dus een doorlopend krediet aanvragen van 2.500 euro maar niet meer dan 500 euro opnemen. Het hebben van zo'n lening geeft dus best wel veel flexibiliteit.

Veel creditkaarten komen ook met een doorlopend krediet. Dat geldt bijvoorbeeld voor een VISA-kaart of Mastercard die je buiten de bank om regelt, bijvoorbeeld bij ICS. Heb je die creditcard met een "gespreid betalen faciliteit" dan kan je dus gewoon geld opnemen via de bankautomaat of overschrijving en dan hoef je dat ook niet direct terug te betalen aan het einde van de maand.

Deze opties komen wel met een BKR toetsing. Heb je dus al schulden bij de bank bijvoorbeeld dan maak je weinig kans. Als je de betalingsachterstanden al wel hebt weggewerkt dan kan je vaak wel opnieuw een aanvraag doen. Kijk daarvoor op de pagina over geld lenen met bkr.

Over de auteur

is de financiële expert en initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij weet alles over leningen en kent alle kredietaanbieders in Nederland. Robin weet precies hoe de kredietaanbieders hun leenproducten op de markt zetten en waar consumenten goed op moeten letten.

Contact | Twitter