Schulden aflossen

Schulden hebben kan een zware dobber zijn in je uitgavenpatroon. Dankzij schulden heb je vaak minder geld tot je beschikking. Schulden krijg je door het niet nagaan van betalingsverplichtingen, bijvoorbeeld door de huur niet te betalen of de rekeningen te laten liggen. Veel mensen hebben ook schulden doordat ze meer geld lenen dan ze kunnen aflossen.

Als je schulden hebt die pijn doen dan kan je dit onderwerp beter niet laten liggen. Het is dan zaak om je schulden goed te regelen en prioriteit te maken van het aflossen van je schulden. Niet alleen omdat je financieel gezonder zal zijn, maar ook omdat je je beter zal voelen als de zaken beter op orde zijn.

Stel je eens voor dat je niet langer die rekeningen hoeft te betalen, dat je niet langer die aanmaningen hoeft te ontvangen. Het gevoel dat daarbij komt kijken is een heerlijk positief gevoel; je leven in eigen handen hebben.

Om schulden af te lossen kan het raadzaam zijn een plan te maken. Hoeveel geld ontvang je per maand, en hoeveel geef je uit? Waar kan je geld op besparen om meer schulden af te kunnen lossen? Daarnaast kan je ook om hulp vragen. Je kan bijvoorbeeld terecht bij de gemeente. Dit is vooral een slimme zet als je problematische schulden hebt.

Zie ook