Klein bedrag lenen

Een klein bedrag lenen. Een kleine lening van bijvoorbeeld 50 euro, 100 euro of 250 euro tot 750 euro. Dat kan je snel en online regelen via een minilening, of bij de bank door rood staan aanvragen dan wel lenen met onderpand. Klein bedrag lenen zonder bkr een een klein bedrag lenen direct op je rekening.

Heb je een laag inkomen en ben je boven de 18 dan kan je tegenwoordig ook een kleine lening aanvragen bij een sociale bank. Andere mogelijkheden voor een kleine geldbedrag lenen, of een kleine lening op afbetaling heb je ook met een creditcard of met een persoonlijke lening vanaf 2500 euro of zelfs 1500 euro.

Geld lenen klein bedrag spoed

  • Van de opties die je hebt om per direct een klein bedrag te lenen is de minilening het duurst maar vaak wel snel en makkelijk te regelen. De minilening is ook wel een soort kleine lening zonder bkr toetsing.
  • Woont u in een stad dan kunt je ook vaak terecht bij speciale pandjeshuizen voor het lenen met onderpand. Hier kom je ook in aanmerking voor een kleine lening zonder bkr toets. Het is een goede oplossing voor snel klein bedrag lenen.
  • Rood staan kan je bij je eigen bank regelen of via een andere bank. De enige vereiste is dat je inkomsten op je bankrekening laat storten. Je kan ook van bank wisselen. Met een negatieve BKR registratie lukt meer rood staan vaak niet.
  • Ook bij de sociale banken kan je terecht voor een kleine lening, bij een aantal al vanaf €250 euro. Hier kunt u ook een kleine lening op afbetaling aanvragen en ook lenen met negatieve BKR.
  • Tot slot kan je ook een persoonlijke lening aanvragen vanaf 2500 euro of een doorlopend krediet. Bij dat laatste hoef je niet al je krediet op te nemen, maar alleen het bedrag dat je nodig hebt. Dit gaat altijd samen met een BKR toets en je maakt alleen een kans als je op dit moment geen betalingsachterstanden hebt.

Minilening: per direct kleine bedragen lenen

De minilening is een makkelijke oplossing wilt u kleine bedragen lenen zonder bkr toetsing, maar is ook duur. Je moet de lening vaak binnen 2 tot 4 weken terugbetalen en dat geldt ook voor de extra kosten als een verplichte garantsteller. Een minilening wordt afgeraden voor mensen met schulden of weinig inkomen. Toch zijn minileningen populaire leningen voor wie snel geld nodig heeft, snel een kleine lening wilt afsluiten of wie kort en snel geld lenen wilt. Je hebt namelijk wel snel en vrijwel direct het geld op je rekening. Maar vooral jongeren kunnen beter het risico niet lopen als zij niet zeker weten de lening terug te kunnen betalen. Gelukkig zijn er ook alternatieven.

Kleine lening spullen verpanden

Om een kleine lening aan te vragen kan je ook terecht bij een pandjeshuis zoals de Stadsbank van lening. Hier kan je snel en eenvoudig geld lenen door het achterlaten (in bewaring geven) van waardevolle spullen. Je betaalt elke maand rente en je krijgt je spullen terug als je de lening aflost. Deze manier van geld lenen is een erg veilige manier omdat je in feite (niet meer) geen schulden kan maken.

BKR lening bij de gemeente

Sociale lening klein bedrag

Bij de sociale banken kan je terecht voor een kleine lening. Elke gemeente heeft een eigen speciale sociale kredietbank. Bij een aantal kan je al terecht voor een lening vanaf €350- euro. Bij andere banken vanaf € 750. De enige vereiste is dat je niet te veel geld verdient en niet te veel schulden. Er zijn wel veel kleine verschillen tussen de sociale banken. Zo kunt u in Amsterdam direct terecht bij de Kredietbank van de gemeente Amsterdam voor een kleine lening, maar in Rotterdam moet u eerst een verwijzing krijgen via het sociale loket VraagWijzer.

De Kredietbank van de gemeente Amsterdam leent u geld. U betaalt minder rente dan bij een gewone bank. U leent minimaal € 300,- en maximaal € 4.000,-. U moet de lening in drie jaar kunnen terugbetalen.

De meeste gemeenten zijn trouwens aangesloten bij de Kredietbank Nederland. Daar kunt u gewoon online de aanvraag doen voor een kleine lening vanaf € 250 euro. Bij de gemeente Amsterdam bijvoorbeeld kan dat weer niet online en moet u het formulier lekker ouderwets uitprinten, invullen en opsturen. Wilt u weten bij welke sociale kredietbank uw gemeente is aangesloten, kijk dan op www.SBN.nl.

Rood staan aanvragen

Heb je ook al gedacht aan rood staan? Bij veel banken kan je dit aanvragen. Had je dit al aangevraagd? Dan kan je vaak ook je limiet verhogen. Check het online. Soms kan je de rood staan ook gewoon omzetten in een andere soort lening en dan kan je meer lenen. In dat geval heb je een kleine lening op afbetaling. Zo kan je eenvoudig terecht bij de ING, Rabobank, ABN Amro voor een kleine lening.

Daarnaast kan je natuurlijk ook van bank wisselen en een nieuwe rekening openen met roodstand. Dan moet je wel je inkomsten op je andere rekening binnen laten komen. Let wel op dat je niet (verder) onnodig in de schulden komt te zitten. Is dat wel het geval, dan kan je beter om schuldhulp vragen.

Kleine Lening Aanvragen

  • Je kan ook geld lenen zonder inkomen bijvoorbeeld bij vrienden of familie. Maak dan wel duidelijke afspraken over het aflossen van je lening. Vaak kan je een lening niet in 1x aflossen, doe dit dan per week of per maand en maak afspraken
  • Je kan ook via een creditcard snel geld lenen door geld op te nemen met je creditcard pas in de pinautomaat
  • Kijk ook waarom je geld nodig hebt. Is dit om een rekening te betalen? Dan kan je vaak ook om uitstel vragen of een betalingsregeling treffen
  • Heb je geld nodig om iets te kopen, dan kan je ook via veel webwinkels je spullen kopen en achteraf betalen via acceptgiro bijvoorbeeld. Of je zoekt spullen gratis.

Over de auteur

is de financiële expert en initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij weet alles over leningen en kent alle kredietaanbieders in Nederland. Robin weet precies hoe de kredietaanbieders hun leenproducten op de markt zetten en waar consumenten goed op moeten letten.

Contact | Twitter