Geen geld

Geen geld hebben maakt het leven in onze maatschappij lastig. Maar het kan ook een uitkomst zijn. Het daagt je uit om nieuwe manieren te vinden om in je behoeften te voorzien. Hoewel we het hebben van geen geld vaak als negatief ervaren, kan het ook iets positiefs zijn.

Onze maatschappij is gebaseerd op de geldeconomie. Dat wil zeggen: alle transacties gaan met geld. Maar geldt dit voor alles? Nee, want nog altijd zijn de mooiste dingen in het leven gratis. En bovendien: er zijn ook alternatieve manieren om bijvoorbeeld aan eten te komen ook al heb je geen geld, zie hiervoor het artikel Geen geld voor eten. En zelfs heb je geen geld en ben je zwanger, dan kan je ook zonder geld op een goede en mooie manier je baby opvoeden.

Er zijn mensen die eroor kiezen om zonder geld te leven. Zij hebben dus bewust geen geld. Om toch aan hun behoeften te voorzien ruilen zij diensten, zijn zelfvoorzienend, of leven zij in de geefeconomie. Misschien dat dit ook een inspiratie kan zijn voor mensen die zonder dat zij het willen geen geld hebben. Met andere woorden: hoe je rijk kan zijn zonder geld.

Op Geldloos vind je heel veel tips hoe je bijvoorbeeld ook aan gratis spullen kan komen. En dus ook hoe je kan Geld besparen

Heb je geen geld en ben je juist wel op zoek naar geld? Ga dan zeker ook langs bij de gemeente. Vaak zijn er speciale regelingen, bijvoorbeeld als je geen inkomen hebt en geen huis. Weet ook dat je een bijstandsuitkering kan krijgen als je geen inkomen hebt. Ook kan de gemeente helpen bij andere problemen die je eventueel hebt.

Lees meer over: