Vandaag geld verdienen

Starten als freelancer en online werk vinden als zzp'er bijvoorbeeld of online klusjes doen is makkelijker dan ooit. Direct online geld verdienen is hiermee een stuk makkelijker geworden. Het zit bovendien enorm in de lift. Met name dankzij veel online freelance platforms zoals Odesk is het nu heel wat makkelijker om vandaag nog online werk te vinden wereldwijd en direct geld te verdienen.

Direct online geld verdienen


Maar ook in Nederland zijn er tegenwoordig superveel platforms waar je zo een online klus binnenhaalt. Of het nu is om opdrachten binnen te halen zoals geld verdienen met vertalen, of het schrijven van teksten. Of telemarketing vanuit huis bijvoorbeeld, programmeren of logo's ontwerpen en websites maken, teksten redigeren en ander soorten thuiswerk doen. Schrijf je vandaag nog in in bij de platforms hieronder en lees onze ervaringen en tips.


 • Lees de job description

  Je zult versteld staan hoeveel mensen niet precies de omschrijving checken. Hoe beter je de job beschrijving leest, hoe beter je ook begrijp wat er precies gevraagd wordt. Je kan dan beter inspelen op de vraag en je aanbod nauwkeuriger formulieren.

 • Ga niet over- of onderbieden

  Je kan zelf aangeven wat je voor de klus wilt hebben. Veel freelancers zijn dan geneigd om te veel te vragen, of juist te weinig (bijvoorbeeld als je per se een klus wilt hebben). Dit is geen goede strategie. Als een opdrachtgever 100 dollar in het vooruitzicht stelt, ga dan niet het dubbele vragen of juist veel minder. Het is slimmer om dan juist een beetje onder het bod te gaan zitten, je krijgt dan positieve aandacht.

 • Lees goed de handleiding

  Veel online platforms hebben duidelijke regels hoe het werkt met uitbetalingen en andere zaken. Stel deze vragen dan ook niet aan de opdrachtgever. Verdiep je in de handleidingen hoe de administratie en zo werkt en stel je administratieve vragen aan de online platforms. De opdrachtgever is er niet om jou hierin te begeleiden en zal jou waarschijnlijk niet voor de opdracht selecteren als je dit wel doet.

 • Omhoog met dat tarief

  Hoe meer ervaring en referenties je hebt, de meer je ook kan vragen. Laat je tarief met je ervaring meestijgen. Doe dit niet plotsgewijs met 50% maar pak dit langzaam aan en laat het met elke paar opdrachten stijgen. Dit kan je ook aan de huidige opdrachtgever laten weten. Als die tevreden is omdat je betrouwbaar bent en goed werk levert zal die erin meegaan. Wees niet bang dat de opdrachtgever je laat zitten, vooral niet als die tot nog toe tevreden is geweest met je werk.