Snel geld sparen

Snel geld sparen is een makkelijke manier om meer geld te hebben. Je hebt elke dag, elke week en elke maand kosten. Meestal gaan je vaste kosten omhoog, bijvoorbeeld door een stijging van je huur of door boodschappen die duurder worden. Als je bijhoudt hoeveel je uitgeeft aan alle deze zaken is geld sparen een goede mogelijkheid.

Met de huidige rentestand ga je niet echt rijk worden met een spaarbankboekje, maar het is natuurlijk veel fijner om elke maand honderd euro over te houden dan dat je 5 dagen voor het einde van de maand weer rood staat.

Boodschappen

De Albert Heijn is lekker winkelen, maar als je al je boodschappen bij de Appie doet kost je dat gewoon meer geld. Veel producten zijn ook prima bij de Aldi en de Lidl, of beter nog: ga naar de markt. Vooral tegen het einde van de dag kun je er voor weinig geld een hoop fruit en groente kopen. Op die manier kun je een hele hoop geld sparen. Lees meer op Geld besparen met boodschappen.

Auto

Door je auto weg te doen kun je al makkelijk een paar honderd euro per maand sparen: benzine, belasting, autoverzekering, parkeren, boetes, het houdt niet op. De autobezitter mag flink betalen. Openbaar vervoer en de fiets kunnen voor veel trajecten een prima alternatief vormen, goedkoper, gezonder en meer tijd om te lezen. Als je eens een auto nodig hebt kan huren een prima alternatief zijn. Daarnaast zijn autodeel platformen ook in opkomst.

Verzekeringen vergelijken

Als Nederlander geef je al snel een paar duizend euro per jaar uit aan verzekeringen. Je kunt hier op verschillende manieren op sparen. Als eerste is het verstandig om een overzicht te maken van al je verzekeringen en waarvoor je wel en niet gedekt bent. De volgende stap is dan om te bekijken wat je echt nodig hebt. Zo zouden veel Nederlanders een paar honderd euro per jaar kunnen sparen door te kiezen voor het hoogste eigen risico. Daarnaast kun je ook een hoop geld besparen door over te stappen naar andere verzekeraars.

Meer lezen

Ruilhandel

Ruilhandel. Ruilen kan onder meer via LETS.

Ruilhandel is een eenvoudige en geweldige manier om in bepaalde behoeften te voorzien. Veel mensen doen aan ruilhandel, maar ook bedrijven doen het steeds meer. Ruilhandel is een aanrader als je zonder geld wil leven of geld wilt besparen. Ruilhandel is daarnaast een fantastische manier om aan nieuwe spullen te komen.

Weggeefwinkel

Ben je op zoek naar kleding, boeken, speelgoed, kookmateriaal of naar zomaar iets nieuws om te gebruiken? Dan kan je wellicht je geluk op in een weggeefwinkel. Dat is geen winkel in de traditionele betekenis, maar een plek waar gratis spullen te vinden zijn.

Zelf brood bakken

Zelf brood bakken is vrij eenvoudig, zeer voedzaam en superleuk om te doen. Bovendien heb je er geen of weinig geld voor nodig. Wat je wel nodig hebt is meel, water en zout. Met deze drie ingrediënten kan je zelf het lekkerste brood maken dat je ooit geproefd hebt. Dit is dus brood zonder gist.

Budget Tips Geld Besparen

Het is belangrijk om bij te houden waar je geld voor uitgeeft. Geef je het uit aan 'domme dingen' of alleen aan belangrijke dingen. Het is evenzeer belangrijk om af en toe iets kleins te kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt, want anders word je weer gevangene van je eigen doelstellingen.

Tijdschrift: Genoeg

Twintig jaar Genoeg Magazine

Tijdschrift Genoeg is hét tijdschrift over geld besparen en leven met minder spullen. Of: leven met meer kwaliteit, minder gedoe en meer tijd. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en zit boordevol met tips voor een creatiever leven met minder geld.