Geld lenen voor auto

Wat zijn goede aanbiedingen voor een auto lening? Lees hier welke soort auto leningen u kunt kiezen. Is het slim om bij de dealer een lening af te sluiten voor het kopen van een auto, of is het bij de bank goedkoper of veiliger? Steeds meer mensen geld lenen om een auto te kopen. Geld lenen voor een auto is goed te doen maar niet altijd verstandig. Hoe kunt u goedkoop geld lenen voor een auto en bij wie?

Een auto koop je niet zomaar. Het is vaak een hoop geld, vooral voor een nieuwe auto. Veel mensen geven normaal zoveel geld niet uit of hebben zelfs geen geld voor een auto. Het is iets waar je wel vaak over moet nadenken. Vooral als je niet al het geld hebt voor de aanschaf van een auto en er over nadenkt om hiervoor geld te lenen. Of je hebt een auto nodig voor je werk, dan kan geld lenen voor de aankoop van je auto ook best een goede optie zijn.

Goedkoop lenen voor auto

Bent u gewoon op zoek naar de goedkoopste lening voor een auto? Voor een goedkope auto lening kunt u in de meeste gevallen het beste voor een Persoonlijke Lening kiezen. Dit is de meest normale lening, met vaste aflossingsbedragen per maand en een vaste rente. Dit is een goede keus als je bijvoorbeeld gewoon 5.000, 10.000 of 15000 euro wilt lenen voor een auto. Bij een modaal inkomen moet u vaak wel een lening kunnen vinden met een rente van 5 a 6 procent, soms wat meer.

U kunt ook voor een doorlopend krediet kiezen, u zult dan vaak een lagere rente krijgen maar vanwege de flexibiliteit van deze lening zijn veel mensen vaak langer bezig met aflossen. Dus is geld lenen via een doorlopend krediet meestal duurder dan een persoonlijke lening. Zie ook het artikel Goedkoop Geld Lenen. Daar vindt u ook meer tips om de kosten goed door te berekenen.Auto kopen zonder geld

Tijdens het koopproces zal de autodealer er vast wel een keer over beginnen, of je hebt zelf het foldertje bekenen. Via de autodealer kan je namelijk ook geld lenen voor de auto en vaak genoeg worden auto's zelfs zo geadverteerd. Een auto op krediet kopen is vaak echter niet de beste keus. Hoewel de maandelijkse prijzen relatief gezien misschien niet hoog lijken, zijn er toch keuzes die je kan maken die goedkoper zijn of wellicht gewoon beter.

Een van de nadelen van geld lenen voor een auto via de autodealer is dat de kredietverlener vaak het kentekenbewijs in handen wilt hebben. Dit dient dan als onderpand van de lening. Dit zorgt er echter wel voor dat je de auto niet zomaar kan verkopen. Je zit technisch gezien dus vast aan je auto tot je de lening hebt afgelost (zie hier voor een forumpost over dit onderwerp). Dit geldt als je kiest voor een Huurkoop maar ook is het voor sommige kredietverleners gangbaar bij koop bij afbetaling.

Geld Lenen voor Auto en de Rente

Mocht je dan ook echt een lening willen afsluiten voor de aanschaf van de auto, dan is het raadzaam de mogelijkheden te bekijken. Het is vaak goedkoper en beter om zelf online een lening af te sluiten buiten de autodealer om, en zonder dat dan ook je kentekenbewijs als onderpand moet inleveren bij de kredietgever. Het is dus raadzaam om zelf de lening te regelen, en of alle vormen van krediet goed met elkaar te vergelijken en de risico's op papier te zetten.

Kijk hiervoor niet alleen de rente van de lening, maar ook de leenvorm. Je kan hierbij kiezen tussen twee leenvormen, het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Dit laatste is de traditionele leenvorm met vaste afslosbedragen en een vaste rente. Het is meestal de meest passende lening. Je weet van te voren altijd waar je aan toe bent.

Ben je echter op zoek naar meer flexibiliteit dan is het doorlopend krediet weer een goede keuze. De rente is variabel, dat wil zeggen, hij kan schommelen. Maar daar staat dan weer tegenover dat je vervroegd mag aflossen zonder een 'boete' te betalen. Ook kan je vaak weer extra bijlenen als je deze lening afsluit. Maar of dat nu een voordeel is voor de meeste mensen?

De 3 gangbare manieren om geld te lenen voor een auto: doorlopend krediet, persooonlijke lening en huurkoop

Geld Lenen Voor Auto Met BKR

Er is ook een aantal landelijke organisaties van gemeentelijke kredietbanken en stadsbanken. Deze sociale banken stelt de burger voorop en niet het belang van de bank. Zij kunnen je een lening geven, maar ook gratis advies geven over lenen. Het is dus altijd raadzaam om advies in te winnen bij deze sociale banken. Deze banken zijn er speciaal voor mensen die bij een bank geen lening kunnen krijgen. Bijvoorbeeld omdat ze weinig inkomen hebben, of omdat ze geen BKR toetsing aankunnen.

Aantal auto leningen groeit

Hoeveel mensen lenen voor auto? Het aantal mensen dat een lening hebben voor een auto is niet makkelijk vast te stellen maar het aantal mensen dat interesse heeft in een auto op afbetaling groeit sterk. Dat blijkt niet alleen uit onderzoek, maar ook uit zoekgegevens van Google. Zo zie je hiernaast een afbeelding met een grafiek van hoe vaak mensen zoeken naar de term geld lenen voor auto. Je kan duidelijk zien dat dit een stijgende lijn is. Hoeveel mensen lenen geld voor een auto is niet bekend, maar wel dat het steeds gangbaarder wordt. Het CBS bevestigt trouwens dat mensen vaker lenen voor een auto.

Nederlanders lenen 13% vaker voor een auto maar wel een minder hoog bedrag. In de eerste 9 maanden van 2016 leenden Nederlanders gemiddeld €9.502, dit is €1.547 minder dan in 2015. Toen leenden Nederlanders gemiddeld €11.049 voor de aanschaf van een auto.

Goedkoop auto financieren

Er zijn overigens ook alternatieven voor een krediet voor een auto. Zo kan je denken aan een goedkopere auto of een tweedehandse auto. Op deze manier kan je misschien de auto wel zelf financieren. Daarnaast is geld sparen ook een erg leuke manier om aan een auto te komen. Je hebt dan meer spanning totdat je de auto hebt, en je kan elke maand zien hoeveel vooruitgang je boekt.

Tot slot kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Daarnaast kan je ook liften. Dat laatste is erg spannend en avontuurlijk. En had je al gedacht aan autodelen of je auto laten met reclame bestickeren voor extra inkomsten?

Over de auteur

is de financiële expert en initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij weet alles over leningen en kent alle kredietaanbieders in Nederland. Robin weet precies hoe de kredietaanbieders hun leenproducten op de markt zetten en waar consumenten goed op moeten letten.

Contact | Twitter