Online Geld lenen in Duitsland

Online geld lenen in Duitsland is een stuk goedkoper dan in Nederland. Geld lenen in Duitsland als Nederlander is dan ook niet zo heel moeilijk te doen. Hieronder vind je een vergelijking van leningen in Duitsland, van banken in Duitsland en andere krediet aanbieders. De leningen hieronder zijn persoonlijke leningen.

Goedkoop geld lenen in Duitsland

Geld lenen in Duitsland is zo goedkoop dat het ook leidt tot hele goedkope tot zelfs gratis aanbiedingen. In 2017 was het zelfs zo dat een aanbieder geld toelegde bij je lening. Dit gold voor een lening van 1000 euro. Als resultaat van de lage rente in Europa verleende een Duits bedrijf leningen van 1.000 euro tegen een rente van negatieve 0.4%. Klanten hoeven bij deze lening van 3 jaar elke maand 27,61 te betalen. Na drie jaar heb je dan 993 euro terugbetaalt en is de lening volledig afgelost. Dit was duidelijk een reclamestunt. Want het doel van de aanbieder was duidelijk publiciteit.

"Met de negatieve rente willen wij onze consumenten tot vergelijken aanzetten."

De aanbieder noemde het zelf ook een stunt om consumenten aan het denken te zetten. Je betaalt in Duitsland net als in Nederland meer aan rente dan nodig is als je van te voren leningen gaat vergelijken. "Met de negatieve rente willen wij onze consumenten tot vergelijken aanzetten", zegt de organisatie. De aanbieder biedt zelf een vergelijker aan en hoopt hiermee meer mensen te krijgen die vergelijken en via hun website een lening aanvragen.

Nederlanders die in Nederland wonen konden de lening helaas niet aanvragen. Woon je in Duitsland dan kan je de lening wel aanvragen. Let er wel op dat je wel maandelijks voor 3 jaar lang de lening aan het terugbetalen bent. Het bedrag van de lening is bovendien erg laag, slechts 1.000 euro. De meeste mensen die geld lenen gaan meestal voor een veel hoger bedrag, bijvoorbeeld om een auto te kopen of de keuken te verbouwen.

Lees meer over:

Over de auteur

is de financiƫle expert en initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij weet alles over leningen en kent alle kredietaanbieders in Nederland. Robin weet precies hoe de kredietaanbieders hun leenproducten op de markt zetten en waar consumenten goed op moeten letten.

Contact | Twitter