Ga Lekker Liften

Een auto kost veel geld. Erg veel geld, denk bijvoorbeeld aan autoverzekering en onderhoudskosten. De aanschafkosten zijn daarnaast vaak zeer hoog en de benzineprijs stijgt ook alleen maar. Toch in veel gevallen heb je niet eens een auto nodig. Dus weg met die auto! Want liften werkt!

Een van de alternatieven voor het zelf hebben van een auto is liften of carpoolen. Liften werkt erg goed, ook in Nederland. Het kost misschien even wat moeite om de eerste stapjes te zetten, maar daarna zal je zien hoe leuk het kan zijn.

Robin, een van de geldloos.nl-schrijvers, heeft zelf erg veel gelift. Je kan een aantal van zijn verhalen over liften teruglezen op liftenwerkt.nl. Op zijn websites vind je ook links naar bijvoorbeeld Hitchwiki.org, de website over liften, met tips voor beginners en een wereldwijde database over plekken waar je het best kan liften.

Behalve liften kan je natuurlijk ook afspraken maken met mensen die bij jou in de buurt wonen en ook dezelfde kant op gaan. Of je gaat met een fiets, of de benenwagen.

Maar het allerbelangrijkste is dat je een leven opbouwt waarbij je niet langer afhankelijk bent van een eigen auto. Denk hierbij aan waar je allemaal een auto voor gebruikt en hoe je dat anders zou kunnen aanpakken. Is je werk te ver weg van je huis? Misschien is het dan tijd voor een andere baan, of misschien zelfs voor het stoppen met werken. Een andere mogelijkheid is ook om te verhuizen.

Openbaar vervoer is bovendien een optie, maar kost wel geld. Reiskostenvergoeding is dan vaak een optie, als je dat zou kunnen regelen.

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter