Gratis bankrekening openen

N26 is een nieuwe bankrekening die helemaal gratis is. Binnen 8 minuten kan je een nieuwe rekening openen via de mobiele telefoon. Deze bank uit Duitsland heeft geen kantoor in Nederland en alles gaat digitaal. De bankrekening komt automatisch met een gratis prepaid creditcard.

U kunt ook een gewone bankpas aanvragen (Maestro). Hiermee u overal in Nederland geld kan pinnen zonder extra kosten en betalingen kunt doen. Alleen iDeal wordt nog nog niet ondersteund, maar dankzij de gratis prepaid creditcard kunt u gewoon bij de meeste webwinkels terecht.

De applicatie en communicatie is wel in het Engels en niet in het Nederlands. De rekening kunt u wel gewoon in Nederland gebruiken net als alle andere Nederlandse rekeningen. Dit dankzij het Europese IBAN systeem. U krijgt dus een Duitse rekeningnummer die u gewoon in Nederland kan gebruiken zonder problemen. N26 is een van de eerste buitenlandse aanbieders van een bankrekening in Nederland. De verwachting is dat meerdere banken zullen volgen.

Een andere aanbieder van gratis bankrekeningen is Revolut. Via Revolut kunt u echter geen Maestro kaart krijgen, wel krijgt u gratis een virtuele prepaid creditcard.