Gratis bankrekening openen

N26 is een nieuwe bankrekening die helemaal gratis is. Binnen 8 minuten kan je een nieuwe rekening openen via de mobiele telefoon. Deze bank uit Duitsland heeft geen kantoor in Nederland en alles gaat digitaal. De bankrekening komt automatisch met een gratis prepaid creditcard.

U kunt ook een gewone bankpas aanvragen (Maestro). Hiermee u overal in Nederland geld kan pinnen zonder extra kosten en betalingen kunt doen. Alleen iDeal wordt nog nog niet ondersteund, maar dankzij de gratis prepaid creditcard kunt u gewoon bij de meeste webwinkels terecht.

De applicatie en communicatie is wel in het Engels en niet in het Nederlands. De rekening kunt u wel gewoon in Nederland gebruiken net als alle andere Nederlandse rekeningen. Dit dankzij het Europese IBAN systeem. U krijgt dus een Duitse rekeningnummer die u gewoon in Nederland kan gebruiken zonder problemen. N26 is een van de eerste buitenlandse aanbieders van een bankrekening in Nederland. De verwachting is dat meerdere banken zullen volgen.

Een andere aanbieder van gratis bankrekeningen is revolut. Via revolut kunt u echter geen Maestro kaart krijgen, wel krijgt u gratis een virtuele prepaid creditcard.

Dagelijkse bespaartips

Geld besparen door te bezuinigen, wie wil dat nu niet? Er zijn ontzettend veel manieren om direct geld te besparen. De beste bespaartip is nog altijd om helemaal geen geld uit te geven. Op Geldloos.nl vind je veel tips hoe je een rijk leven kan hebben met minder geld. Ons credo: stop dus gewoon met geld uitgeven. Hand op de knip. Laat je portemonnee thuis. Gebruik geld alleen als het echt niet anders kan.

Ben je niet zo'n held met besparen. Sluit je aan bij een vergelijkingssite waarbij ze voor jouw de goedkoopste verzekering, energieleverancier of internetprovider uitzoeken. Bijvoorbeeld United Consumers, VastelastenBond.nl, Sloopdecrisis.nl of Koopkracht.nl. Dit is snel en makkelijk geld besparen voor beginners, voor mensen met weinig geld en voor wie weinig moeite wilt doen.

Snel kosten besparen


Snel geld verdienen kan door direct op kosten te besparen. Kies daarom alleen voor noodzakelijke verzekeringen en kies de goedkoopste. Sluit je aan bij een vergelijkingssite waarbij ze voor jouw de goedkoopste verzekering, energieleverancier of internetprovider uitzoeken.

Gratis geld

Een boek met een frisse uitwerking van een vijf grote ideeën die de wereld socialer en leuker kunnen maken. Gratis geld voor iedereen is een boek van Rutger Bregman met ondermeer een pleidooi voor een universeel basisinkomen. Gratis geld is niet alleen leuk, het maakt het leven een stuk socialer en gemakkelijker voor iedereen.