Persoonlijke Lening

De persoonlijke lening is de meest normale lening zoals we die in Nederland kennen. Geld lenen met een persoonlijke lening? Kies voor de goedkoopste aanbiedingen, maar let wel goed op de voorwaarden. Soms lijkt een goedkope lening de beste doorlopend krediet maar bij verlies van inkomsten zit je dan met de gebakken peren als je de lening niet terug kan betalen.

De persoonlijke lening kent veel voordelen. Bij deze lening kies je namelijk een vaste rente en een vaste aflossingsbedrag. Hiermee betaal je elke maand precies hetzelfde bedrag terug en weet je precies waar je aan toe bent. De lening biedt zekerheid en kent in tegenstelling tot het doorlopend krediet geen schommelende rentes. Waar moet je op letten bij het zoeken van een goede aanbieder van een persoonlijke lening?

  • Vergelijk op zijn minst twee aanbieders van de persoonlijke lening. Sommige aanbieders zoals Nederlands Krediet Collectief vergelijken voor u een aantal aanbieders tegelijk.
  • Kijk goed naar het aflossingstermijn en de aflossingsbedragen. Kijk niet alleen naar de rente.
  • Wilt je liever een lagere rente of wil je zo snel mogelijk de lening aflossen? Hoe langer over het aflossen doet, hoe lager de rente maar hoe hoger de totale kosten van de lening.
  • Kies voor het hoogst mogelijke maandbedrag dat jij met zekerheid terug kan betalen. Zo leen je het goedkoopst.

Daarnaast is het ook goed om te letten op de voorwaarden. Sommige aanbieders bieden minder goede voorwaarden dan andere aanbieders. Het ligt hier vooral aan het risico dat je wilt lopen als je bijvoorbeeld de lening niet kan terugbetalen, of wat er met de lening gebeurt als je plots komt te overlijden. Voor deze zaken kan je namelijk apart nog een extra verzekering afsluiten, maar bij andere aanbieders (vaak de duurdere aanbieders) zit dit er al automatisch bij.

Een overzicht van de aanbieders van de persoonlijke lening in Nederland.

Het algemene advies bij het kiezen van een aanbieder en het bepalen van hoeveel je wilt lenen.

  • Leen nooit meer dan het bedrag dat je nodig hebt voor je leendoel. Kost je auto bijvoorbeeld 5.500 euro, ga dan geen 7.500 euro lenen maar leen het bedrag je echt nodig hebt
  • Kies een zo kort mogelijke aflossingstermijn dat jij je kan veroorloven. Kan jij 200 euro per maand terugbetalen en je kiest voor 100 euro, dan zijn de uiteindelijke kosten van je lening veel hoger. Je bent dus duurder uit.
  • Wil je meer flexibiliteit met aflossen, kies dan voor een doorlopend krediet

Tips geld lenen

Over de auteur

is de financiƫle expert en initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij weet alles over leningen en kent alle kredietaanbieders in Nederland. Robin weet precies hoe de kredietaanbieders hun leenproducten op de markt zetten en waar consumenten goed op moeten letten.

Contact | Twitter