Op reis zonder geld

afbeelding van robino
Door robino op ma, 13/06/2011 - 16:15

Zojuist ben ik teruggekeerd van een eerste geslaagde reis door Nederland zonder geld. Ruim drie weken lopend van plek naar plek, met alleen een hangmat, wat toiletspullen, zuurdesem om brood mee te maken en wat extra kleding.

Ik trok van Amsterdam naar de Duitse grens bij Denekamp via Muiden, Naarden, Huizen, Zeewolde, Harderwijk, Elspeet, Vierhouten, Vaassen, Terwolde, Twello, Deventer, Bathmen, Rijssen, Delden, Hengelo, Losser, Lutte, Denekamp en Oldenzaal. Vanaf Oldenzaal was ik met een lift weer terug in Amsterdam. Op een later tijdstip zal ik terug liften naar mijn eindput om van daaruit weer verder te wandelen, heel Nederland door.

Slapen deed ik in het bos, soms bij mensen thuis. Ik heb zelf brood gebakken, ik ben bij een bakker thuis geweest en ook ben ik regelmatig door mensen uitgenodigd voor avondeten of om te blijven slapen. Voor het overige heb ik van mensen en bij winkels fruit, kaas en vlees gekregen. Ook heb ik warme maaltijden gekregen bij ongeveer tien restaurants.

Mensen waren erg verrast om mij tegen te komen, en het waarom van mijn reis te horen. De meeste mensen hielpen mij graag verder. Het lopen zelf is mij goed afgekomen, elke dag was weer een nieuw avontuur.

Reacties

Als geld geen rol speelde

overleven niet ter sprake was

Wat zouden we doen

Nog niet daar,

maar we kunnen daar wel denken

vanuit hier

Geen geld nodig

voedsel alom

wonen geregeld

oude dag verzorgd

Liefdevol samenzijn?!

leren onze harten te doen stralen?!

Alle tijd

om te zijn..

het leven te proeven

elkaar te leren kennen

zoals we werkelijk zijn

zonder haast, spoed en werken

om te overleven

Heb je iets nodig nu

neem de mijne

uitwisselen

Heb hem nu niet nodig

en later

zal er vast iemand zijn

die het voor mij heeft

Immers

er is voldoende

voor iedereen

Pas dan kunnen we ontspannen

ons veilig voelen

onze harten openen

thuiskomen

in het moment

zonder tijd

die tikt

om ergens te moeten zijn

Er is alle tijd

Toch?!

Als we weten

wat we zouden doen

als geld geen rol speelde

uitwisselen

doorgeven

harten openen

dan ga ik er nu mee beginnen..

En

Tot de dag komt

dat geld geen rol meer speelt

zorg ik dat ik werk

voor goed voedsel

eenvoudig wonen

meer niet

zodat ik ook nu al

tijd heb voor het werkelijke leven

buiten de slaafsheid

van ons huidige bestaan

let wel

1 auto kost je 1 jaar van je leven

1 luxe keuken + badkamer 3 jaar

Nieuwe villa 15 jaar...

Think about it..

© ReligieLOZE Apostel der Universele Vrijheid