Verder met geldloos

afbeelding van robino
Door robino op wo, 13/02/2013 - 17:58

Het afgelopen jaar had ik een supermooi moment in mijn leven: de geboorte van mijn zoon Novi. Dit heeft uiteraard al mijn aandacht gekregen en ik heb mijn projecten even op pauze gezet. Nu dat we alweer zes maanden verder zijn, en mijn zoon flink doorgroeit, heb ik weer meer tijd en energie om dit in geldloos.nl en andere projecten te steken.

Inmiddels heb ik een nieuwe introductietekst online gezet, waarbij ik mijn achtergrond wat meer toelicht. En waarbij ik vertel over wat ik op dit moment uit geldloos.nl denk te willen halen; over een wereld zonder geld: reizen zonder geld, leven zonder geld en samenleven zonder geld.

Ook is er een nieuwe tip verschenen, over weggeefwinkels. Want nu met mijn zoon erbij heb ik nieuwe behoeften, zoals speelgoed. En hoe kom ik zonder geld aan speelgoed? De weggeefwinkel blijkt voor ons een hele goede optie te zijn. Zie de foto hieronder voor wat we daar gekregen hebben zoal.

Reacties

Gefeliciteerd met jullie prachtige zoon! Ik zag jullie in een reportage op tv, tegenlicht. Mooi dat jullie zo kunnen leven! Wij hebben zelf inmiddels vier kinderen tussen de 8 en 19 jaar en dan gaat het er om spannen... Voor de kleintjes tot een jaar of 12 is weinig geen enkel probleem. Gewoon heel lang borstvoeding geven, kost niets, katoenen luiers (kringloop en erfstukken), bij pap en mam in bed slapen en geen fopspeen of dure kinderwagen. Gewoon een tweedehands draagzak en slendang en als ze te zwaar werden om te dragen, in de tweedehandsbuggy van de rommelmarkt. Zo hebben we het altijd gedaan, kleding tweedehands, schoenen tweedehands. Ze hadden de leukste kleertjes aan voor een habbekrats. Maar het kost wel tijd! Je moet zoeken en snuffelen en aan iedereen vertellen wat je kunt gebruiken. (veel mensen vonden het erg fijn dat wij hun kinderstoel, wieg en kleertjes wilden hebben! Bij hen stond het allemaal in de weg op de zolder..)
Tot zo ver ging het prima.
Maar toen werden ze ouder. Mam mocht het haar niet meer knippen van de jongens, ze wilden naar de kapper voor een hippere look, ze wilden hippe schoenen, je kent het wel.. Nu mogen ze werken vanaf zestien jaar en dat is dan hun eigen vrij te besteden geld. Hahah! Ineens nemen ze heel korte kapsels, want dan kun je er langer mee doen, een tweedehands trui, en speuren naar super-opruimingen voor kleding. Tja, gelukkig is de financiele opvoeding nog een klein beetje blijven hangen. .. Ik ben heel benieuwd hoe het verder zal gaan.
Jullie hebben nog jaren te gaan in alle rust en komt de tijd van de kapper, probeer er dan maar een beetje ontspannen mee om te gaan. We hebben het goede voorbeeld voorgeleefd maar kunnen onze kinderen uiteindelijk niet dwingen om ook zo te leven.
Veel geluk!