Huis Oppassen

Geen geld voor vakantie, of gewoon gratis op vakantie ? Er zijn talloze manieren, bijvoorbeeld door bij iemand op het huis oppassen. Er zijn diverse netwerken waarbij mensen hun huis ter beschikking stellen. Soms tegen een kleine vergoeding, maar vaak ook gewoon helemaal gratis. Op een huis passen is prima te doen, er zijn zelfs mensen die op die manier hun hele leven wonen. Er zijn bovendien overal te wereld mensen die op zoek zijn naar een vakantie oppas, dus zelfs als je wilt reizen dan kan je nog ergens komen.

De enige tegenprestatie bij op huizen passen is meestal dat je dan op de dieren moet passen, het huis moet schoonhouden, enz. Veel mensen die op vakantie gaan nemen hun huisdieren niet mee en vinden het zielig als niemand ze gezelschap houdt. Die iemand om bij de dieren te zijn ben jij dus. Ook zijn er veel Nederlandse mensen in het buitenland die op vakantie gaan en mensen zoeken om op hun huis n het buitenland met dieren te letten.

Soms gaat het hier om dieren die speciale zorg nodig hebben zoals paarden, andere keren gaat het enkel om een kat of een hond. Het is ook goed mogelijk om een relatie op te bouwen met de mensen van het adres zodat u er vaker dan een keer per jaar komt logeren.

Enkele bekende netwerken om iemand te vinden als huis oppas of om huizen te vinden om op te passen.