Gratis op vakantie gaan

Heeft u weinig geld of helemaal geen geld voor vakantie en zoekt u naar manieren om toch op een vakantie te gaan of een reis te maken, of houdt u juist van consuminderen?

Er is voor iedereen wel iets mogelijks. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie vol avontuur, maar er zijn ook rustige vakanties mogelijk, zoals verzorgde kindervakanties voor mensen met weinig geld. Voor wie zoekt en echt wilt, is gratis op vakantie gaan zeker niet onmogelijk.

Werken als vrijwilliger

Een werkvakantie zoals vrijwilligerswerk doen in het buitenland is vooral handig als u dit kiest via bestaande netwerken. Een bekend voorbeeld is Workaway. Je moet wel inschrijfgeld betalen, maar je krijgt dan een mooi netwerk te zien van allerlei gastvrouwen/heren waar je gratis kan overnachten (vaak inclusief eten) als je een bepaald aantal uren per dag werkt. Zie dit artikel met tips voor meer informatie.

Andere netwerken waar je uit kunt kiezen zijn talloos. Er is ook Woof.net bijvoorbeeld, waar je kan werken op biologische boerderijen wereldwijd. En op de website Ecobasa kun je veel gemeenschappen vinden waar je ook gratis kan verblijven vaak.

Kindervakantie

Voor mensen met weinig geld en kinderen zijn er speciale kinderkampen waar u uw kind gratis naartoe kunt laten gaan. Voor meer informatie zie deze websites

Zie ook: Zomerpretpakket voor kinderen die niet op vakantie kunnen.

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen idee├źn te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter