Dumpster Diving in Nederland

afbeelding van robino
Door robino op di, 30/04/2013 - 16:51

Dumpster Diving is iets wat ik al zo lang doe, en waarmee ik zoveel bezig ben dat het tijd was voor een nieuwe website: Dumpsterdam.nl. Ik ben een fervente liefhebber van het scheumen. Als ik de tijd ervoor heb ga ik regelmatig en op zijn minst een keer per week even langs bij een aantal vaste plekken die ik ken.

Dumpster Diving is bovendien de makkelijkste manier om aan gratis eten te komen. En het werkt ook nog eens aanstekelijk. Want elke keer als je weer een nieuwe goed gevulde bak vindt, is het een beetje jammer dat er weer zoveel voedsel wordt weggegooid. Want voedselverspilling is echt schandalig. Maar aan de andere kant geeft het wel weer een geweldig gevoel om een nieuwe buit te maken en dat werkt zeer aanstekelijk.

Het is dan ook net alsof ik weer lekker ouderwets een echte verzamelaar ben. Zoals de mens vooral vroeger leefde: van plek naar plek gaan op zoek naar nieuw voedsel. Of gewoon vanaf de vaste standplaats op pad gaan om fruit, noten en groenten te vinden. De activiteit geeft dus een heerlijk gevoel.

Natuurlijk werkt het soms ook een beetje beschamend. En vooral de eerste keren dat je het doet kan het best lastig voelen. Maar zodra je weet hoe je ook die schroom van je af kan gooien, eet je heerlijk gratis voedsel. Tot slot is er nog een voordeel: weggegooid voedsel is vaak net iets lekkerder, want het is een stuk rijper...

Hieronder nog een artikel uit de MUG van een paar jaar geleden, met daarbij meer tips van mijn hand.