Zonder geld lopen van Nederland naar Jeruzalem

Zonder geld lopend van Stadskanaal in Groningen naar Jeruzalem. Dat is de missie van beroepsreiziger Henk van der Klok. Eind april is hij vertrokken. Zijn meest recente baan zegde hij op en ging te voet op weg, zonder geld. De 6000 kilometer wilt hij lopend afleggen naar Jeruzalem.

Hoe komt Henk aan eten en een slaapplek? Dat klinkt moeilijker dan het is. Hij heeft een tentje bij zich, en een slaapzak. Bovendien kan je eten krijgen onderweg van mensen en restaurants. Je moet er alleen maar om vragen en mensen bieden het vaak ook gewoon aan zonder dat je ervoor vraagt. Daarnaast gebruikt Henk ook andere creatieve oplossingen zoals Tinder. Met zijn reis zamelt Henk trouwens wel geld in, zijn loop is een inzamelijksinactie voor een weeshuis voor straatkinderen op de grens tussen Thailand en Birma.

henk-klok-op-reis-zonder-geld

Henk is een beroepsavonturier. Hij heeft sinds 2011 vele reizen gemaakt en maakt er een sport van. Zo heeft hij gelift, met een kajak de Mississippi afgereisd, en nog veel meer bijzondere reizen gemaakt.

Maar de boodschap van Henk is zeker niet dat je beroepsavonturier moet zijn voor zo'n reis zonder geld. Integendeel. Veel meer mensen kunnen dit doen. Waar het omgaat is dat je het durft. Dat je de stappen zet en erin gelooft dat je het kan. Of je probeert het gewoon, en kijkt waar het schip strandt. Daarnaast wilt Henk duidelijk maken dat de wereld er gewoon een stuk mooier uitziet dat veel mensen denken.

Verder lezen

  • De website van Henk biedt veel informatie aan over zijn reis en doelen. Je kan hem er ook live op volgen via zijn GPS.
  • De NOS heeft een korte reportage gemaakt over zijn reis, een paar dagen nadat Henk begonnen was.
  • De oprichter van Geldloos.nl heeft zelf ook zonder geld gereisd, onder meer in Nederland en Portugal.

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeƫn te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter