Zonder geld! Wat nu?

Als je jezelf in de vervelende situatie bevindt dat je echt bijna geen geld meer hebt is het belangrijkste om je hoofd koel te houden. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Het is beter om je te bezinnen op dingen die echt belangrijk zijn. Je gezondheid. Je familie.
Ga zeker ook langs bij de gemeente. Vaak zijn er speciale regelingen, bijvoorbeeld als je geen inkomen hebt en geen huis. Weet ook dat je een bijstandsuitkering kan krijgen als je geen inkomen hebt. Ook kan de gemeente helpen bij andere problemen die je eventueel hebt.

Geen geld

Vaak denken we dat als we geen geld hebben dat we dan niets meer kunnen. Maar dat is vaak niet waar. Er zijn genoeg dingen die we kunnen doen, ook zonder geld. Een van de meest belangrijke dingen is: niet in paniek raken.

Wat te doen zonder geld

Wat kun je zonder geld doen. Op de website waar je nu zit, geldloos.nl, kun je een hoop tips en ideeën vinden om zonder of met heel weinig geld toch een heel gelukkig leven te leiden. De eerste stap is waarschijnlijk om te bedenken hoe je je vaste lasten kunt verminderen. Verkoop je auto, verhuis naar een goedkopere woning. Voor uitgaven aan voedsel, kleding en vervoer hebben we ontzettend veel tips verzameld hier. Een deel ervan lijkt misschien radicaal op het eerste gezicht maar als je er even over nadenkt is het zo gek nog niet.

Er zijn heel veel dingen te doen zonder geld of met weinig geld. Op zoek naar tips wat te doen met weinig geld of wat doen zonder geld?

Lees meer over:

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter