Geen geld voor advocaat

Advocaat nodig maar geen geld of geen geld voor een rechtszaak? Ook zonder geld zijn er oplossingen om van een advocaat gebruik te maken. De meeste advocaten zijn erg duur, maar er zijn speciale regelingen voor mensen zonder geld of zonder inkomen. Geen geld voor advocaat hoeft geen belemmering te zijn om toch met een advocaat naar de rechter te gaan of een zaak op te lossen dankzij een advocaat.
Ik heb een advocaat nodig maar heb geen geld. Herkent u zich in dit beeld, lees dan verder.


Geen geld meer voor advocaat

Op zoek naar een advocaat voor mensen met laag inkomen? Er zijn oplossingen. In de meeste gevallen moet u voor een advocaat een eigen bijdrage betalen, ook bij laag inkomen. Maar er zijn ook uitzonderingen.
  • Heeft u een advocaat voor een scheiding nodig, kijk dan op de pagina Geen geld voor scheiding.
  • Voor overige gevallen kunt u subsidie krijgen of kunt u ook naar een gratis spreekuur van een advocaat gaan.
  • In een aantal gevallen is er trouwens helemaal geen eigen bijdrage

Korting op Rechtsbijstand

Heeft u een laag inkomen dan kunt u vragen om een tegemoetkoming in de kosten van een advocaat of rechtsbijstand. Op www.rechtsbijstand.nl ziet u direct of u in aanmerking kan komen voor deze vorm van gesubsidieerde rechtsbijstand.
Voldoet u aan de voorwaarden en heeft u recht op een bijdrage in de kosten? Dan ontvangt u gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand. U betaalt wel een eigen bijdrage.
U kunt bovendien korting krijgen op de eigen bijdrage van € 53 euro bijdrage krijgen als u eerst telefonisch contact opneemt met het Juridisch Loket en zij u doorverwijzen naar een advocaat. Het Juridisch Loket is er voor al uw vragen en is er speciaal om gratis juridisch advies te geven. Het is altijd erg raadzaam contact op te nemen met het juridisch loket, want zij kunnen u doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie voor hulp.

Gratis spreekuur

U kunt het Juridisch loket bellen, maar dat kost wel geld (0.25 cent per minuut). Om geld te besparen kunt u ze ook een e-mail sturen, of langs gaan bij het gratis spreekuur. Ze hebben vestigingen over het hele land.

Zit er in uw geval geen vestiging dicht in de buurt. Geen nood, er zijn overal in het hele land veel advocaten die gratis spreekuur doen. Ze kunnen u gratis advies geven. U vindt veel van deze advocaten via uw favorite online zoekmachine en vul dan uw plaatsnaam in bij de zoekterm gratis juridisch advies of gratis juridisch spreekuur.

  • De website rechtspraak.nl biedt ook veel informatie over gratis juridisch advies.
  • Een andere interessante optie voor gratis juridisch advies is de website NuRecht.nl
  • U kunt ook terecht voor gratis advies of rechtshulp via het platform rechtswinkels.

Naar de rechter zonder advocaat

Het is ook mogelijk om naar de rechter te gaan zonder advocaat. U bent vaak niet verplicht om een advocaat in dienst te nemen. Maar u kunt natuurlijk ook een gratis advocaat zoeken.

Ruilhandel

Ruilhandel. Ruilen kan onder meer via LETS.

Ruilhandel is een eenvoudige en geweldige manier om in bepaalde behoeften te voorzien. Veel mensen doen aan ruilhandel, maar ook bedrijven doen het steeds meer. Ruilhandel is een aanrader als je zonder geld wil leven of geld wilt besparen. Ruilhandel is daarnaast een fantastische manier om aan nieuwe spullen te komen.

Weggeefwinkel

Ben je op zoek naar kleding, boeken, speelgoed, kookmateriaal of naar zomaar iets nieuws om te gebruiken? Dan kan je wellicht je geluk op in een weggeefwinkel. Dat is geen winkel in de traditionele betekenis, maar een plek waar gratis spullen te vinden zijn.

Zelf brood bakken

Zelf brood bakken is vrij eenvoudig, zeer voedzaam en superleuk om te doen. Bovendien heb je er geen of weinig geld voor nodig. Wat je wel nodig hebt is meel, water en zout. Met deze drie ingrediënten kan je zelf het lekkerste brood maken dat je ooit geproefd hebt. Dit is dus brood zonder gist.

Budget Tips Geld Besparen

Het is belangrijk om bij te houden waar je geld voor uitgeeft. Geef je het uit aan 'domme dingen' of alleen aan belangrijke dingen. Het is evenzeer belangrijk om af en toe iets kleins te kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt, want anders word je weer gevangene van je eigen doelstellingen.

Tijdschrift: Genoeg

Twintig jaar Genoeg Magazine

Tijdschrift Genoeg is hét tijdschrift over geld besparen en leven met minder spullen. Of: leven met meer kwaliteit, minder gedoe en meer tijd. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en zit boordevol met tips voor een creatiever leven met minder geld.