Gratis Spullen

gratis spullen, gratis meubels

De beste tips en sites waar je gratis spullen kan vinden. Er zijn veel mensen die graag hun overbodige spullen, zoals gratis meubels gewoon gratis weggeven. Ze doen dit omdat ze het zonde vinden om de spullen weg te gooien, of omdat ze de spullen liever gratis weggeven dan er geld voor te vragen.

Vaak geven mensen ook spullen weg die verder (te) weinig geld waard zijn in hun ogen, terwijl ze graag andere mensen er blij mee willen maken.

Netwerken voor gratis spullen

Maar hoe vind je de mensen en de spullen die ze gratis weggeven? Via het internet zijn er inmiddels verschillende netwerken voor gratis spullen beschikbaar. Je zal er geen rijke mensen vinden die geld weggeven maar wel heel veel spullen.

Freecycle, de onderste op de lijst, is internationaal de bekendste en werkt via een Engelstalige e-maillijst. De overige zijn allemaal Nederlandstalig en zijn websites waar advertenties geplaatst worden voor gratis spullen. Bij de meesten kan je ook oproepen plaatsen.

Overige tips voor gratis spullen

  • Er zijn ook groepen op Facebook voor mensen die spullen gratis weggeven. Net als bij de websites hierboven in het lijstje kan je op Facebook ook oproepen plaatsen. Je kan de groepen vinden door te zoeken naar bijvoorbeeld "gratis dingen" of "gratis spullen".
  • Daarnaast kan je ook op Marktplaats.nl veel spullen vinden die je zomaar gratis kan afhalen. Je vult dan "gratis af te halen" in bij de zoektermen.
  • In plaats van zelf spullen te hebben, kan je ook aan je buren vragen om spullen van ze te lenen. Dat kan door ze persoonlijk te vragen maar er zijn ook netwerken voor het delen van spullen zoals Peerby en Spullendelen.nl

Vaste locaties voor gratis spullen

  • In de weggeefwinkel kan je ook veel gratis spullen vinden. Mensen brengen daar veel dingen heen die ze gratis wegdoen.
  • De Goedzak. Binnenkort ergens in Nederland verschijnt de goedzak met gratis spullen erin die mensen wegdoen
  • Grofvuil: In Amsterdam kan je erg veel goede spullen vinden, zomaar op straat. Check welke dag de vuilophaal is en doe je slag. Tip: Op Facebook is er een groep waar mensen de locaties van nieuwe vondsten met elkaar delen: TOFvuil.

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter