Dagelijkse bespaartips

Zo min mogelijk geld uitgeven of Geld besparen door te bezuinigen, voor veel mensen is dat bittere noodzaak. Er zijn ontzettend veel manieren om direct geld te besparen. De beste geld bespaartip is nog altijd om helemaal geen geld uit te geven. Maar hoe doe je dat?

Op Geldloos.nl vind je veel tips hoe je een rijk leven kan hebben met minder geld, of hoe te leven met weinig geld, of helemaal zonder geld. Ons advies: stop gewoon met geld uitgeven. Hand op de knip. Laat je portemonnee thuis. En gebruik geld alleen als het echt niet anders kan. En ja, dat kan écht. Hoe? Met de juiste houding, doorzettingsvermogen en creativiteit.

Ben je niet zo'n held met besparen. Sluit je aan bij een vergelijkingssite waarbij ze voor jouw de goedkoopste verzekering, energieleverancier of internetprovider uitzoeken. Bijvoorbeeld United Consumers of VastelastenBond.nl. Dit is snel en makkelijk geld besparen voor beginners, voor mensen met weinig geld en voor wie weinig moeite wilt doen.

Rondkomen met weinig geld tips

De belangrijkste tip bij geld besparen is dat je bij je plan staat. Low budget leven begint met budgetteren en een pan maken. Dus: maak een budgetplan, bepaal hoeveel geld er is en voor welk doel. Gaat het geld allemaal op 1 grote hoop, dan zal geld besparen lastig zijn. Want het is lastig om goed inzicht te hebben waar je het geld nu precies aan uitgeeft. Maak je een budgetplan en reserveer je het geld voor een bepaald doel, boodschappen bijvoorbeeld, dan kan je veel sneller geld besparen. Voor elk budget hebben wij een passend bespaarplan en passende bespaar tips.

Daarnaast is het belangrijk te weten hoeveel je wilt besparen. En werkelijk, je kan met elk budget geld besparen. Ook als je weinig geld hebt. Wij zijn creatief met een klein budget en weten hoe je kan rondkomen met weinig geld of klein budget. Zelf hebben wij volledig zonder geld geleefd, wij leefden van giften en waren enorm creatief in het vinden van oplossingen. Die oplossingen delen wij via onze website Geldloos.nl.

Creatief met klein budget

Enkele voorbeelden van snel geld besparen tips: koop niets nieuws. Probeer altijd iets tweedehands te vinden of krijg het gratis. Doe je auto weg en verkoop je mobiele telefoon. Zeg je televisieabonnement op, doe hem helemaal weg of kijk gratis tv. Regel internet via je buren of stap over en kies een goedkopere aanbieder.

Is dat allemaal te veel gevraagd, dan zijn er ook nog talloze andere manieren om geld te besparen. Dit zijn de belangrijkste tips voor hoe geld besparen.

 1. 1. Kies alleen voor noodzakelijke verzekeringen en kies de goedkoopste. Sluit je aan bij een vergelijkingssite waarbij ze voor jouw de goedkoopste verzekering, energieleverancier of internetprovider uitzoeken. Bijvoorbeeld United Consumers of VastelastenBond.nl. Dit is snel en makkelijk geld besparen voor beginners, voor mensen met weinig geld en voor wie weinig moeite wilt doen.
 2. 2. Doe goedkoper en slimmer boodschappen, gebruik gratis of goedkopere kleding, kies voor gebruikte spullen en koop tweedehands. Stel nieuwe aankopen uit tot je iets echt nodig hebt.
 3. 3. Maak lijstjes en allerbelangrijkst: maak een budgetplan. Zet vast op papier hoeveel geld er naar welk potje gaat. Zet wekelijkse doelen, bekijk wat het budget is per dag en zet elke dag geld opzij. Geef je makkelijk geld uit met je bankkaart? Stop dan met je pinkaart en gebruik alleen cash geld om duidelijk te hebben wat je hebt en wat je uitgeeft.

Geld bespaar tips

 • Houd bij waar je geld aan uit geeft, en schrijf dat op.
 • Streep alles weg dat je niet echt nodig had
 • Koop dat soort dingen niet meer, wees kritisch
 • Bekijk waar je direct op kan bezuinigen.
 • Doe tijdschriften en abonnementen weg.
 • Zeg alles op wat je niet echt nodig hebt.
 • Stop je niet noodzakelijke verzekeringen
 • Cancel je creditkaart of neem een pre-paid kaart

budget leven

Meer voorbeelden van snel geld besparen tips: Ga na afloop van de markt op zoek naar goedkoper eten of vraag wat er weggegooid wordt, doe wat spannends zonder geld, ga lopend op vakantie en drink alleen water, eet alleen wat je echt nodig hebt, kies voor bonen. Stop met roken, drink geen alcohol. Eet geen chips. Doe vooral de leuke dingen die geen geld kosten. Kortom: Maak er een sport van. Loop niet weg. Bouw je eigen windmolen.

Pas op met aanbiedingen

Je moet echter goed uitkijken als je via internet zoekt op "geld besparen". Er zijn namelijk erg veel websites die geld verdienen daarmee. Zij schrijven tips die je wel geld besparen, maar eigenlijk zetten deze websites je juist aan om meer geld uit te geven, met tips om allerlei aanbiedingen te kopen. Dat zijn aanbiedingen van dingen die je anders niet zou aanschaffen. En zo geef je uiteindelijk toch nog meer geld uit! Pas dus op voor reclame-boodschappen en zogenaamde aanbiedingen. Je hebt zo een impulsaankoop gemaakt.

Snel geld sparen

Snel geld sparen is een makkelijke manier om meer geld te hebben. Je hebt elke dag, elke week en elke maand kosten. Meestal gaan je vaste kosten omhoog, bijvoorbeeld door een stijging van je huur of door boodschappen die duurder worden. Als je bijhoudt hoeveel je uitgeeft aan alle deze zaken is geld sparen een goede mogelijkheid.

Boodschappen doen

Geld besparen is voor veel mensen echt niet zo makkelijk als het lijkt. Met een paar handige tips van experts kun je toch een heel eind komen. Geld besparen met boodschappen in enkele eenvoudige stappen? Het gaat er vooral om dat je leert slim te kopen wil je goed bezuinigen. Lees meer op Geld bezuinigen met boodschappen.

Tijdschriften

 • Tijdschrift Genoeg is een magazine die je ook in de boekhandel kopen kan met veel informatie over geld besparen.
 • Zeg al je tijdschriften op. Wil je een tijdschrift lezen, bij de bibliotheek kan je ze gratis lezen. Als je ergens op bezoek bent, vraag dan om oude tijdschriften. Zijn vaak net zo interessant. We lezen vaak toch alleen maar omdat we vermaakt willen worden.

Reacties

Hallo,
Graag wil ik mijn tip met jullie delen .
Ik heb mijn alarm systeem verkocht en me uitgeschreven bij buurtpreventie.
Sinds kort heb ik een zwarte IS vlag uit m'n raam hangen en wat Arabische krabbels op mijn deur gezet.
De Politie, ME, Marechaussee en AIVD houden mijn huis nu 24/7 in de gaten!
Scheelt me €75,- per maand en ik heb me nog nooit zo veilig gevoeld

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter