Dagelijkse bespaartips

Geld besparen, wie wil dat nu niet? Er zijn ontzettend veel manieren om geld te besparen. De beste manier is nog altijd om helemaal geen geld uit te geven. Op Geldloos.nl vind je veel tips hoe je een rijk leven kan hebben zonder geld. Stop dus gewoon met geld uitgeven. Hand op de knip. Laat je portemonnee thuis. Gebruik geld alleen als het echt niet anders kan. Wees creatief en je komt er wel. Kan jij met minder dan een euro per dag leven of helemaal zonder geld? Echt wel. Ga de uitdaging aan. Wie geeft er nu om dingen? Geluk kan je niet kopen.

Sta bij je plan

Het belangrijkste bij geld besparen is dat je bij je plan staat. Koop niets nieuws. Probeer altijd iets tweedehands te vinden of gratis. Doe je auto weg en verkoop je mobiele telefoon. Zeg je televisie op, doe hem helemaal weg of kijk zwart. Ga dumpster diving, doe wat spannends zonder geld, ga lopend op vakantie en drink alleen water, eet alleen wat je echt nodig hebt. Stop met roken, drink geen alcohol. Eet geen chips. Doe vooral de leuke dingen die geen geld kosten. Maak er een sport van. Loop niet weg. Bouw je eigen windmolen.Maak een budgetplan

  • Houd bij waar je geld aan uit geeft, en schrijf dat op.
  • Streep alles weg dat je niet echt nodig had
  • Koop dat soort dingen niet meer, wees kritisch
  • Bekijk waar je direct op kan bezuinigen.
  • Doe tijdschriften en abonnementen weg.
  • Zeg alles op wat je niet echt nodig hebt.
  • Stop je niet noodzakelijke verzekeringen
  • Cancel je creditkaart of neem een pre-paid kaart

Pas op met aanbiedingen

Je moet echter goed uitkijken als je via internet zoekt op "geld besparen". Er zijn namelijk erg veel websites die geld verdienen daarmee. Zij schrijven tips die je wel geld besparen, maar eigenlijk zetten deze websites je juist aan om meer geld uit te geven, met tips om allerlei aanbiedingen te kopen. Dat zijn aanbiedingen van dingen die je anders niet zou aanschaffen. En zo geef je uiteindelijk toch nog meer geld uit! Pas dus op voor reclame-boodschappen en zogenaamde aanbiedingen. Je hebt zo een impulsaankoop gemaakt.

Snel geld sparen

Snel geld sparen is een makkelijke manier om meer geld te hebben. Je hebt elke dag, elke week en elke maand kosten. Meestal gaan je vaste kosten omhoog, bijvoorbeeld door een stijging van je huur of door boodschappen die duurder worden. Als je bijhoudt hoeveel je uitgeeft aan alle deze zaken is geld sparen een goede mogelijkheid.

Boodschappen doen

Geld besparen is voor veel mensen echt niet zo makkelijk als het lijkt. Met een paar handige tips van experts kun je toch een heel eind komen. Geld besparen met boodschappen in enkele eenvoudige stappen? Het gaat er vooral om dat je leert slim te kopen wil je goed bezuinigen. Lees meer op Geld bezuinigen met boodschappen.

Tijdschriften

  • Tijdschrift Genoeg is een magazine die je ook in de boekhandel kopen kan met veel informatie over geld besparen.

Consuminderen

Het is een simpel en zeer effectief manier om minder afhankelijk te zijn van geld: consuminderen. Je gaat simpelweg minder consumeren, oftewel je gaat consuminderen. Maar: je gaat vooral minder kopen en je gaat vooral meer zelf doen en zelf maken. Je laat die broek liggen en die nieuwe tablet heb je eigenlijk ook niet nodig.

In 10 Stappen Zonder Geld

Ga jij de uitdaging aan: kan jij zonder geld leven? Leer het leven op een nieuwe manier kennen. Daag jezelf uit om oplossingen te bedenken voor alledaagse dingen: waar haal ik eten vandaan, hoe zal ik slapen en wat is datgaan wat ik kan bieden aan anderen? Wat kan ik ruilen bijvoorbeeld? Maar ook: hoe werkt het echte geven?

Reizen zonder geld

Zonder geld reizen is een van de eenvoudigste dingen om te doen. Het is namelijk iets wat we elke dag doen: lopen. Maar er zijn ook andere manieren om zonder geld op stap te gaan, zoals fietsen en liften. Op deze manier zal je in de meeste gevallen geen geld nodig hebben om vooruit te komen. Bovendien is het avontuurlijk en superleerzaam.

Gratis speelgoed

Gratis speelgoed

Kinderen hoeven geen geld te kosten en speelgoed hoeft niet duur te zijn. Er zijn dan ook vele manieren om aan gratis speelgoed te komen. Een van de meest beproefde manieren om aan speelgoed te komen is om regelmatig naar een speelotheek te gaan.

Gratis boeken

gratis boeken

Boeken zijn in overvloed gratis beschikbaar, als je maar weet waar je ze kan vinden. Er staan miljoenen boeken te verstoffen in de boekenplanken alleen al in Nederland. Wat dacht je van hoeveel boeken wereldwijd op dit moment niet gelezen worden? Dat zijn boeken die gedeeld kunnen worden. En in toenemende mate zijn boeken dan ook gratis te vinden.

Sociale banken

sociale banken nederland
Speciaal voor mensen met een laag inkomen of met schulden zijn er in Nederland banken waar je goedkoop geld kan lenen. Deze banken heten ook wel sociale banken of gemeentelijke kredietbanken. Dit zijn banken die er speciaal zijn voor mensen met schulden, personen met een negatieve bkr registratie of mensen die geld nodig hebben maar nauwelijks of helemaal geen inkomsten hebben, bijvoorbeeld een uitkering.

Niets kopen maand

Een maand lang niets nieuws kopen, dat is de uitdaging van de Buy Nothing New-maand. Het is een jaarlijks fenomeen dat in Nederland begon in oktober 2012. Niets nieuws kopen is een geweldige manier om op zoek te gaan naar de manier van leven voorbij het geld. Het zet je aan tot het opzoeken naar manieren om zonder geld te leven.

Tijdschrift: Mug

Mug Magazine is een gratis tijdschrift voor mensen met een klein budget dat verkrijgbaar is in Amsterdam en omstreken. Mug bevat veel informatie over de rechten die mensen met een minimum inkomen hebben. Ook zitten er altijd veel bespaartips in. Je kan de magazine ook online lezen.

Gratis Spullen

gratis spullen, gratis meubels

Er zijn veel mensen die graag hun overbodige spullen gratis weggeven. Ze doen dit omdat ze het zonde vinden om de spullen weg te gooien, of omdat ze de spullen liever gratis weggeven dan er geld voor te vragen. Vaak geven mensen ook spullen weg die verder (te) weinig geld waard zijn in hun ogen, terwijl ze graag andere mensen er blij mee willen maken.

Tijdschrift: Genoeg

Twintig jaar Genoeg Magazine

Tijdschrift Genoeg is hét tijdschrift over geld besparen en leven met minder spullen. Of: leven met meer kwaliteit, minder gedoe en meer tijd. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en zit boordevol met tips voor een creatiever leven met minder geld.

Autodelen

Geen geld om een auto te kopen? Wees blij, want zonder auto heb je ook een probleem minder. Je kan dan ook aan autodelen doen. Autodelen is in Nederland een nieuwe trend en is een hele goede optie naast liften bijvoorbeeld.

Geen geld en zwanger

Zwanger en geen geld. Wat nu? Zo zaten mijn vrouw en ik bij de verloskundige voor onze eerste afspraak. We hadden het over financiën en aan ons werd de vraag gesteld hoe we dachten ons kind op te voeden, zonder geld. Dit verwarde ons enigszins. En wellicht naïef stelden wij: "Geld? Hebben we dat echt nodig voor een baby?"

Zelf brood bakken

Zelf brood bakken is vrij eenvoudig, zeer voedzaam en superleuk om te doen. Bovendien heb je er geen of weinig geld voor nodig. Wat je wel nodig hebt is meel, water en zout. Met deze drie ingrediënten kan je zelf het lekkerste brood maken dat je ooit geproefd hebt. Dit is dus brood zonder gist.

Weggeefwinkel

Ben je op zoek naar kleding, boeken, speelgoed, kookmateriaal of naar zomaar iets nieuws om te gebruiken? Dan kan je wellicht je geluk op in een weggeefwinkel. Dat is geen winkel in de traditionele betekenis, maar een plek waar gratis spullen te vinden zijn.

Ruilhandel

Ruilhandel. Ruilen kan onder meer via LETS.

Ruilhandel is een eenvoudige en geweldige manier om in bepaalde behoeften te voorzien. Veel mensen doen aan ruilhandel, maar ook bedrijven doen het steeds meer. Ruilhandel is een aanrader als je zonder geld wil leven of geld wilt besparen. Ruilhandel is daarnaast een fantastische manier om aan nieuwe spullen te komen.