Ga Dumpster Diven

Er is genoeg te eten voor iedereen, maar veel voedsel wordt weggegooid. Winkeliers, consumenten en fabrikanten gooien het eten gewoon op straat! Je kan dit voedsel vinden door in de containers te kijken die je buiten de winkels vindt. Dumpster diving kan bovendien erg leuk zijn.

Het is niet altijd een pretje om dit te doen, veel mensen vinden het onwaardig. Maar het gevoel dat je krijgt als je goed voedsel vindt is enorm. Zo kan je soms bakken met appels en aarbeien vinden, maar ook tomaten, courgettes en brood. Genoeg om goed van te eten.

Een van de betere opties is altijd de dagmarkt bij jou in de buurt. Maar ook bij (kleine) supermarkten kan je vaak goed eten vinden. Je kan het ook altijd vragen bij een winkelier, of die misschien restjes heeft die niet meer verkocht kunnen worden. Vooral bij bakkerijen kan je dit goed doen, ze gooien vaak aan het eind van de dag al het niet-verkochte brood weg.

Als je nog niet weet waar goede plekken zijn, kan je altijd een kijkje nemen op Trashwiki.org. Daar delen mede- divers plekken waar je vaak goed kan oogsten. Er is ook een online kaart die je kan gebruiken om plekken te ontdekken.

Heb je geen geld om te eten, dat kan Dumpster Diving een uitkomst zijn, maar er zijn meer tips om aan je gratis eten te komen.

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter