Voedsel delen

Er zijn regelmatig nieuwe initiatieven om voedsel te delen. Dit zijn online initiatieven zoals kliekjesgroepen op Facebook, of andere zoals StreetSmart in Amsterdam waar je gratis of voor een kleine vergoeding een restaurantmaaltijd kan krijgen. Ook zijn er her en der in het land speciale deelboxen zoals koelkastjes en weggeefboxen met eten.

Een bekend initiatief om voedsel te delen was ook Foodsharing.nl. Dat was een online plek waar mensen overgebleven eten aanbieden. Het gaat meestal om voedsel dat nog prima te eten is maar de persoon die het deelt, niet wilt hebben. Het was vooral bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan. Voor mensen die zonder geld leven of geld willen besparen kan dit een prima uitkomst zijn. Helaas is dit project weer ter ziele gegaan. Wel is er in Duitsland een soortgelijk project dat wel succesvol is. Het is daar een goedlopend platform dat begonnen is door een dumpster diver.

Verder ontdekken

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter