Snel geld lenen

Waar krijg je tegenwoordig een lening snel voor elkaar. Vind alle opties voor snel geld lenen. Waar kan je betrouwbaar en goedkoop direct geld lenen. Kies je een snelle minilening online of kies je voor minder risico met een gewone lening. Of ontdek de andere minder bekende (creatieve) oplossingen voor een snelle lening of in plaats daarvan.

Wat zijn de echte en de goedkope mogelijkheden voor snel geld lenen. Als je niet uitkijkt zit je zo (nog dieper) in de schulden en ben je nog meer geld kwijt. Hierbij dan ook een goed overzicht van de betere opties voor als je snel geld nodig hebt en overweegt om direct geld te lenen.

  Direct geld op je rekening

 • Een minilening is de bekendste vorm van snel geld lenen maar is wel relatief duur.
 • Minder risico loop je met een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Wij hebben voor u enkele aanbieders die binnen een uur reageren
 • Voor een klein bedrag kan je ook vaak snel en makkelijk geld lenen met een onderpand
 • Je kan ook snel geld lenen door rood staan aanvragen, of geld opnemen via je creditcard.
 • Heb je snel geld nodig voor een rekening, bedenk dan ook dat je een betaalregeling kan treffen. Heb je snel geld nodig voor spullen, dan kan je die vaak ook online kopen en achteraf betalen zonder extra kosten.
minilening aanvragen

Minileningen

De minilening kan je in Nederland anno 2017 alleen nog maar aanvragen bij Ferratum.nl of Saldodipje.nl. Zij rekenen extra kosten boven op de rente van 30 procent voor een verplichte garantstelling.

Minileningen zijn een veelgebruikte optie om snel geld te lenen. Ze zijn vaak echter heel kostbaar ook. De kosten lopen snel op tot 25 of zelfs 35 procent van het totale leenbedrag Wees je bewust van deze kosten, want veel aanbieders van minileningen maken dit niet erg duidelijk.

Veel mensen raken daardoor dieper in de schulden. Weet je zeker dat je de lening wel terug kan betalen (en op tijd!) en heb je snel geld nodig, dan is een minilening het overwegen waard.

Geld lenen met onderpand

Een van de meest beproefde manieren om snel geld te lenen is door het verpanden van je spullen. Dit is een lening met weinig risico, want je kan nooit in de schulden raken dankzij verpanding. Bovendien kan je de spullen gewoon terugkrijgen als je het geld weer terugbrengt. Veel mensen verpanden op deze manier sieraden of dure telefoons.

  Snel een lening aanvragen

  Je kan ook een lening afsluiten zoals een doorlopend krediet bij een kredietverstrekker zoals een bank of bijvoorbeeld via een aanbieder zoals Nederlands Krediet Collectief of Santander.

  Het voordeel van die lening is dat je een maximale kredietlimiet afspreekt, bijvoorbeeld 2500 euro bij de Geldshop of 5000 euro bij Findio, maar dat je niet alles hoeft op te nemen. Je kan dus gewoon 500 euro lenen bijvoorbeeld met een limiet van 2500 met een doorlopend krediet via bijvoorbeeld via Nederlands Krediet Collectief of met een limiet van 1500 euro via Santander.


  Je kan een doorlopend krediet goed vergelijken met rood staan op je bankrekening, maar zonder de maximale periode van drie maanden die je rood mag staan. Je kan soms al leningen afsluiten vanaf 1500 euro bijvoorbeeld of 2000 euro via Santander of KredietSpotter, tot veel hogere bedragen. Wel is het zo dat bij deze aanbieders getoetst wordt of je voldoende inkomen hebt en dat je op dit moment geen betalingsachterstand hebt die ook nog bij het BKR bekend is. Heb je op dit geen betalingsachterstanden en heb je voldoende inkomsten dan is de kans groot dat je een lening krijgt.

  Regeling treffen

  Je kan je ook afvragen of je echt geld moet lenen. Zijn er echt geen andere mogelijkheden? Heb je snel geld nodig om een achterstallige rekening te betalen? Vaak kan je wel een regeling treffen met de organisatie. Bel ze of stuur een mail. Laat ze weten wanneer je wel weer geld zal hebben; vaak horen ze graag wanneer ze het geld dan wel kunnen verwachten.

  Spullen nodig?

  Mensen willen vaak ook snel geld lenen omdat ze nieuwe spullen nodig hebben. De wasmachine is stuk, of de computer heeft het begeven en er is geen geld. Vaak kan je dan echter ook spullen kopen op afbetaling (goedkoper dan een minilening!) en je kan meestal de lening bovendien boetevrij vervroegd aflossen. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om in plaats van iets nieuws te kopen, gratis spullen te vinden. Of wellicht dat je geen geld meer hebt voor eten. Dan kan het eventueel ook mogelijk zijn om gratis eten te vinden.

Over de auteur

is de financiƫle expert en initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij weet alles over leningen en kent alle kredietaanbieders in Nederland. Robin weet precies hoe de kredietaanbieders hun leenproducten op de markt zetten en waar consumenten goed op moeten letten.

Contact | Twitter