geld lenen kost geld

Snel geld lenen

Wat zijn de echte en goedkope mogelijkheden voor snel geld lenen. Als je niet uitkijkt zit je zo (nog dieper) in de schulden en ben je nog meer geld kwijt. Hierbij dan ook een goed overzicht van de betere opties voor als je snel geld nodig hebt en overweegt om direct geld te lenen.

Direct geld op je rekening

  • Een minilening is de bekendste vorm van snel geld lenen. De minilening kan je in Nederland anno 2017 alleen nog maar aanvragen bij Ferratum.nl of Saldodipje.nl. Zij rekenen extra kosten boven op de rente van 30 procent voor een verplichte garantstelling.
  • Minder risico loop je met een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Bij Geldshop kan je terecht voor een lening vanaf 2500 euro. Voor een doorlopend krediet met een limiet vanaf 5000 euro kijk je bij Findio. Bij Findio weet je of je de lening krijgt binnen 1 dag.
  • Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden voor snel geld lenen zoals lenen met onderpand, of als je snel geld nodig hebt voor het kopen van spullen dan kan je ook online kopen en achteraf betalen.

Geld lenen met onderpand

Een van de meest beproefde manieren om snel geld te lenen is door het verpanden van je spullen. Dit is een lening met weinig risico, want je kan nooit in de schulden raken dankzij verpanding. Bovendien kan je de spullen gewoon terugkrijgen als je het geld weer terugbrengt. Veel mensen verpanden op deze manier sieraden of dure telefoons.

Minileningen

Minileningen zijn een veelgebruikte optie om snel geld te lenen. Ze zijn vaak echter heel kostbaar ook. De kosten lopen snel op tot 25 of zelfs 35 procent van de totale leensom. Wees je bewust van deze kosten, want veel aanbieders van minileningen maken dit niet erg duidelijk. Veel mensen raken daardoor dieper in de schulden. Weet je zeker dat je de lening wel terug kan betalen (en op tijd!), dan is het wellicht het overwegen waard. Maar wellicht dat je beter een andere oplossing kan bedenken dan een minilening.

Snel een lening aanvragen

Je kan ook een lening aanvragen zonder de hoge kosten van de minilening. Want je kan namelijk ook een lening afsluiten zoals een doorlopend krediet bij een gewone kredietverstrekker, een bank of bijvoorbeeld via Geldshop.nl of Findio. Het voordeel van die lening is dat je een maximale kredietlimiet afspreekt, bijvoorbeeld 2500 euro bij de Geldshop of 5000 euro bij Findio, maar dat je niet alles hoeft op te nemen. Je kan dus gewoon 500 euro lenen bijvoorbeeld met een limiet van 2500 met een doorlopend krediet via Geldshop of met een limiet van 5000 euro via Findio.


Je kan een doorlopend krediet goed vergelijken met rood staan op je bankrekening, maar zonder de maximale periode van drie maanden die je rood mag staan. Je kan soms al leningen afsluiten vanaf 1500 euro bijvoorbeeld of 2000 euro via de De Leen Makelaar, tot veel hogere bedragen. Wel is het zo dat bij deze aanbieders getoetst wordt of je voldoende inkomen hebt en dat je op dit moment geen betalingsachterstand hebt die ook nog bij het BKR bekend is. Heb je op dit geen betalingsachterstanden en heb je voldoende inkomsten dan is de kans groot dat je een lening krijgt.

Regeling treffen

Je kan je ook afvragen of je echt geld moet lenen. Zijn er echt geen andere mogelijkheden? Heb je snel geld nodig om een achterstallige rekening te betalen? Vaak kan je wel een regeling treffen met de organisatie. Bel ze of stuur een mail. Laat ze weten wanneer je wel weer geld zal hebben; vaak horen ze graag wanneer ze het geld dan wel kunnen verwachten.

Spullen nodig?

Mensen willen vaak ook snel geld lenen omdat ze nieuwe spullen nodig hebben. De wasmachine is stuk, of de computer heeft het begeven en er is geen geld. Vaak kan je dan echter ook spullen kopen op afbetaling (goedkoper dan een minilening!) en je kan meestal de lening bovendien boetevrij vervroegd aflossen. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om in plaats van iets nieuws te kopen, gratis spullen te vinden. Of wellicht dat je geen geld meer hebt voor eten. Dan kan het eventueel ook mogelijk zijn om gratis eten te vinden.

Advertenties

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 10/05/2017 - 16:00

Klusjes doen voor geld

Een makkelijke manier om snel wat geld te verdienen is wellicht door het doen van klussen. Klusjes voor geld vinden is tegenwoordig niet erg lastig. Er zijn verschillende online platforms waar je mensen vindt die iemand zoeken voor een klus.

Geld verdienen met enquêtes

Een veel gebruikte manier om wat extra geld te verdienen is met het invullen van online enquêtes. Voor geld enquêtes invullen is erg populair om wat extra geld te verdienen. Er zijn veel programma's als je enquêtes wilt invullen voor geld. Maar wat levert het geld verdienen met enquêtes invullen werkelijk op en wat is het waard?

Gratis geld

Een boek met een frisse uitwerking van een vijf grote ideeën die de wereld socialer en leuker kunnen maken. Gratis geld voor iedereen is een boek van Rutger Bregman met ondermeer een pleidooi voor een universeel basisinkomen. Gratis geld is niet alleen leuk, het maakt het leven een stuk socialer en gemakkelijker voor iedereen.