Schulden betalen met een lening

In sommige gevallen is het mogelijk om uw schulden te betalen met een lening. Dan bent u in 1 keer van je schulden af. U kunt bijvoorbeeld bestaande leningen oversluiten en zo uw schulden aflossen met een lening. Dit kan voor de meeste mensen in 1x met een persoonlijke lening bij een commerciële aanbieder. Dit kan in een aantal gevallen zelfs met een laag inkomsten of een uitkering. Komt u hier niet in aanmerking voor een lening, ga dan langs bij een sociale bank.

Geld lenen voor schulden af te lossen

Of u de schulden kunt afbetalen met een lening hangt ook af van het soort schuld dat u heeft. Zijn dit bijvoorbeeld leenschulden? Dan is dat wat moeilijker. Want vaak zijn deze leningen bij het BKR geregistreerd. Dan moet u eerst ervoor zorgen dat de achterstandsmelding weg is. Dat kunt bijvoorbeeld doen door een betalingsregeling te treffen. Lukt dit niet dan kunt u vaak alleen nog terecht bij een gemeentelijk kredietbank. Deze heten ook wel sociale banken. Deze banken zijn er speciaal voor mensen met een laag inkomen, mensen met schulden of mensen die bij het BKR negatief geregistreerd staan.Schulden aflossen met een lening

Zie hieronder enkele voorbeelden van soorten schulden en hoe u die kunt betalen met een lening.
  • Heef u bijvoorbeeld een schuld door langer dan 3 maanden op uw bankrekening rood stand dan kunt u bij de bank vragen om het oversluiten van uw lening. Heeft u inkomsten die op uw rekening binnenkomen dan gaat dit wat makkelijker. U kunt hierom bij de bank vragen. Bel ze op of vraag het online.
  • Heeft u voldoende inkomsten, geen negatieve BKR registratie of een uitkering dan kunt u in veel gevallen ook terecht bij andere aanbieders dan uw eigen bank. U vraagt dan om een persoonlijke lening om uw schulden af te lossen of om uw bestaande leningen te oversluiten.
  • Komt u er niet uit of heeft u veel schulden. Ga dan langs bij een van de sociale banken. Deze banken zijn van de gemeente en kunnen u helpen aan een nieuwe lening om de bestaande leningen op te lossen
  • Wilt u geld lenen om uw schulden af te betalen met bkr, dan kunt u vaak alleen terecht bij de sociale banken. Dit heet ook wel een lening voor schulden met bkr. Heeft u wel een negatieve BKR registratie maar momenteel geen betalingsachterstand bij het bkr dan kunt u het ook proberen via een normale aanbieder.

Herfinanciering schulden particulier

Veel mensen met schulden wachten te lang. Ze voelen zich te goed om hulp te vragen bijvoorbeeld. Toch is dit wat je helpt. Zodra je hulp vraagt bij het oplossen van je schulden, dan kom je ook sneller tot een oplossing.

U kunt hulp vragen bij uw bank, bijvoorbeeld om een nieuwe lening. Zij zullen u in veel gevallen doorverwijzen naar de gemeente. Via de gemeente kunt u vragen om schuldhulp. U kunt dan een nieuwe lening vragen om uw bestaande schulden mee af te lossen. Maar vaak gaat dit wel gepaard met cursussen die u moet volgen.

In nieuwe gevallen kunt u sinds 2017 ook in aanmerking komen om een half jaar lang geen schulden meer te hoeven betalen. U krijgt dan als het ware een pauze. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u toch echt bij de gemeente langsgaan.

Om het makkelijker te maken neemt u contact op met maatschappelijk werk of direct met een sociale bank.

Hulp bij schulden aflossen

Heb je schulden dan is het goed om hulp te vragen. Ben je nu particulier, zzp-er, jeugd, ondernemer of zelfstandige. Hulp bij schulden aflossen kan je krijgen van de gemeente, vrijwillige schuldbuddy's, kredietbanken en ook commerciële schuldhulpbureau's. Ook als je geen inkomen hebt zijn er mogelijkheden voor hulp bij schulden aflossen.

Hulp bij schulden aflossen bij de gemeente

Advertentie

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 10/05/2017 - 16:00

Geld lenen zonder bkr

Alle opties voor geld lenen zonder bkr en geld lenen met bkr. Welke aanbieders zijn voordelig en waar loopt u het minste risico? Geld lenen zonder bkr toetsing is niet zonder risico, maar er zijn ook goedkope en veilige mogelijkheden.

Geld nodig

Met spoed geld nodig. Als je nu geld nodig hebt, wat zijn de slimste opties om snel geld te krijgen, het liefst vandaag nog. Of als je iets meer tijd hebt, bijvoorbeeld omdat je geld nodig hebt voor een advocaat of een operatie, wat zijn dan de mogelijkheden.

Wat te doen bij schulden

Eerste hulp bij schulden. Heb je schulden en je weet niet wat te doen. Ontvang hulp bij schulden aflossen. Zelfs bij geen inkomen maar wel schulden, kan je help krijgen. Zit je in de schulden en wil je deze graag oplossen dan is hulp niet ver weg. Via de gemeente kan je bijvoorbeeld schuldhulpverlening aanvragen. Dat is gratis. Je krijgt dan hulp bij schulden. Er wordt naar je situatie gekeken en je krijgt vaak ook een pauze voordat je de schulden af gaat betalen.

Schuldhulpverlening

Voor de meeste mensen is het de reddende boei, voor anderen klinkt het als de hel: de schuldhulpverlening. Heb je schulden en kan je de rekeningen niet meer betalen, dan is het waarschijnlijk erg raadzaam om aan de bel te trekken. Je wilt namelijk niet - zonder het zelf te willen - op straat komen te staan met je hele hebben en houden.

Geld lenen

Geld lenen lijkt soms nodig, maar dat is het vaak gewoonweg niet. Het is meestal ook een illusie om te denken dat je uit een crisis kan komen door geld te lenen. Toch doen veel mensen dat. Krediet is dan ook vrij makkelijk verkrijgbaar en is bovendien een wezenlijk onderdeel van onze geldeconomie.

Schulden aflossen

Schulden hebben kan een zware dobber zijn in je uitgavenpatroon. Dankzij schulden heb je vaak minder geld tot je beschikking. Schulden krijg je door het niet nagaan van betalingsverplichtingen, bijvoorbeeld door de huur niet te betalen of de rekeningen te laten liggen. Veel mensen hebben ook schulden doordat ze meer geld lenen dan ze kunnen aflossen.

Leven zonder inkomen

Zonder inkomen leven is geen eenvoudige opgave, als je tenminste afhankelijk bent van geld en inkomsten. Voor personen die doelbewust kiezen om zonder inkomen te leven, is dit juist de uitdaging waar ze graag voor gaan. Maar de meeste mensen kiezen er niet voor om zonder inkomen te leven, en voor hen kan het best een zware opgave zijn.

Sociale banken

sociale banken nederland
Speciaal voor mensen met een laag inkomen of met schulden zijn er in Nederland banken waar je goedkoop geld kan lenen. Deze banken heten ook wel sociale banken of gemeentelijke kredietbanken. Dit zijn banken die er speciaal zijn voor mensen met schulden, personen met een negatieve bkr registratie of mensen die geld nodig hebben maar nauwelijks of helemaal geen inkomsten hebben, bijvoorbeeld een uitkering.

Geldeconomie

Geldeconomie

Geldeconomie is een vorm van economie, waarin allerlei transacties worden afgerekend met geld. Alternatieven zijn mogelijk, zoals ruilhandel, maar geld is de dominante factor voor transacties tussen personen. De geldeconomie is een product van de menselijke samenleving.

Geld is onpersoonlijk

Goedkoop Geld Lenen

Hier op Geldloos.nl is er vooral aandacht om rond te komen met weinig geld of zelfs hoe je kan leven helemaal zonder geld. In dit artikel gaat het vooral over goedkoop geld lenen, maar dan met name voor mensen die al weinig inkomen hebben, of al in de schulden zitten. Wat zijn voor hen de mogelijkheden om uit de schulden te komen of hoe kunnen zij goedkoop geld lenen met weinig risico?

Advertentie

Door robino op do, 06/01/2011 - 00:00