Schulden betalen met een lening

In sommige gevallen is het mogelijk om uw schulden te betalen met een lening. Dan bent u in 1 keer van je schulden af. U kunt bijvoorbeeld bestaande leningen oversluiten en zo uw schulden aflossen met een lening. Dit kan voor de meeste mensen in 1x met een persoonlijke lening bij een commerciële aanbieder. Dit kan in een aantal gevallen zelfs met een laag inkomsten of een uitkering. Komt u hier niet in aanmerking voor een lening, ga dan langs bij een sociale bank.Geld lenen voor schulden af te lossen

Lenen om schuld af te betalen hoe werkt dat in de praktijk? Of u de schulden kunt afbetalen met een lening hangt vooral ook af van het soort schuld dat u heeft. Zijn dit bijvoorbeeld leenschulden? Dan is dit meteen wat moeilijker. Want vaak zijn deze leningen bij het BKR geregistreerd. Dan moet u eerst ervoor zorgen dat de achterstandsmelding weg is. Dat kunt bijvoorbeeld doen door een betalingsregeling te treffen of door uw BKR te laten verwijderen.

Wilt u geld lenen om schulden af te betalen met bkr en lukt het niet om de achterstandsmelding te verwijderen, dan kunt u vaak alleen nog terecht bij een gemeentelijk kredietbank. Deze heten ook wel sociale banken. Deze banken zijn er speciaal voor mensen met een laag inkomen, mensen met schulden of mensen die bij het BKR negatief geregistreerd staan.

Schulden aflossen met een lening

Lenen voor schulden af te betalen of een lening om schulden af te lossen. Zie hieronder enkele voorbeelden van soorten schulden en hoe u die kunt betalen met een lening.

  • Schulden oversluiten. Heef u bijvoorbeeld een schuld door langer dan 3 maanden op uw bankrekening rood stand dan kunt u bij de bank vragen om het oversluiten van uw lening. Heeft u inkomsten die op uw rekening binnenkomen dan gaat dit wat makkelijker. U kunt hierom bij de bank vragen. Bel ze op of vraag het online.
  • Heeft u voldoende inkomsten, geen negatieve BKR registratie of een uitkering dan kunt u in veel gevallen ook terecht bij andere aanbieders dan uw eigen bank. U vraagt dan om een persoonlijke lening om uw schulden af te lossen of om uw bestaande leningen te oversluiten.
  • Komt u er niet uit of heeft u veel schulden. Ga dan langs bij een van de sociale banken. Deze banken zijn van de gemeente en kunnen u helpen aan een nieuwe lening om de bestaande leningen op te lossen
  • Wilt u geld lenen om uw schulden af te betalen met bkr, dan kunt u vaak alleen terecht bij de sociale banken. Dit heet ook wel een lening voor schulden met bkr. Heeft u wel een negatieve BKR registratie maar momenteel geen betalingsachterstand bij het bkr dan kunt u het ook proberen via een normale aanbieder.

Herfinanciering schulden particulier

Veel mensen met schulden wachten te lang voor een lening om schulden af te betalen of om gewoon hu;hulp te vragen. Ze voelen zich te goed daarvoor. Toch is dit wel wat je helpt. Zodra je hulp vraagt bij het oplossen van je schulden, dan kom je ook sneller tot een oplossing.

U kunt hulp vragen bij uw bank, bijvoorbeeld om een nieuwe lening. Zij zullen u in veel gevallen doorverwijzen naar de gemeente. Via de gemeente kunt u vragen om schuldhulp. U kunt dan een nieuwe lening vragen om uw bestaande schulden mee af te lossen. Maar vaak gaat dit wel gepaard met cursussen die u moet volgen.

In nieuwe gevallen kunt u sinds 2017 ook in aanmerking komen om een half jaar lang geen schulden meer te hoeven betalen. U krijgt dan als het ware een pauze. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u toch echt bij de gemeente langsgaan.

Krijgt u van de gemeente geen hulp. Dan kunt u vaak het beste langs gaan bij maatschappelijk hulp of een juridisch spreekuur. Om het makkelijker te maken neemt u contact op met maatschappelijk werk of direct met een sociale bank.

Over de auteur

is de financiële expert en initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij weet alles over leningen en kent alle kredietaanbieders in Nederland. Robin weet precies hoe de kredietaanbieders hun leenproducten op de markt zetten en waar consumenten goed op moeten letten.

Contact | Twitter