geld lenen kost geld

Geld lenen met bkr

Het hebben van een BKR registratie is niet per se een ramp als je wilt geld lenen. Wil je geld lenen met BKR registratie dan is dit in veel gevallen geen probleem. Ook met een negatieve BKR melding zijn er mogelijkheden voor het aanvragen van een lening met negatieve BKR registratie of codering. Er zijn namelijk kredietgevers die verder kijken dan uw BKR codering. Heeft u inmiddels uw achterstanden ingelopen en heeft u voldoende inkomen dan zijn er zeker wel mogelijkheden bij een aantal banken en kunt u een lening afsluiten met bkr. Dat is lenen ondanks BKR ofwel geld lenen met negatieve BKR codering.

Lenen met een bkr registratie

Bij het BKR worden alle leningen in Nederland geregistreerd. Gemiddeld heeft een persoon 2 of 3 registraties bij het BKR. Dit zijn je leningen, zoals rood staan bij de bank, een doorlopend krediet of als je een mobieltje koopt op afbetaling. De kans is dus groot dat u een registratie heeft, want alle leningen worden geregistreerd. Dit soort registraties zijn neutrale registraties, ofwel positieve registraties. Je kan hiermee gewoon krediet vragen, zoals een creditcard, een persoonlijke lening of het meer flexibele doorlopend krediet bij de meeste banken en overige kredietverleners.


Geld lenen met negatieve BKR registratie

Het kan zijn dat u een negatieve registratie heeft. Dit is het geval bij circa 9 procent van de personen in Nederland. Zodra je te laat bent met terugbetalen van een vorige lening, dan kan je een negatieve registratie oplopen. Heb je dan 1 of 2 termijnen gemist en was je te laat met betalen, dan is dit het geval. Je krijgt hierdoor een zogenaamde A-codering. Hierdoor zijn veel kredietgevers zoals banken meer terughoudend met het aanbieden van een lening met bkr codering.

Geld lenen met een negatieve bkr is niet eenvoudig. Een lening met negatieve BKR codering is een stuk moeilijker, maar dit hoeft niet te betekenen dat u helemaal geen lening meer kan krijgen. Lenen met BKR codering werkt namelijk op deze manier: Heeft u bijvoorbeeld de A-codering inmiddels hersteld dan krijgt u namelijk een H-codering. Met zo'n H-codering kunt u wel lenen met negatief BKR codering en een lening aanvragen met negatieve BKR. Het BKR zelf zegt hierover namens een woordvoerder van de BKR in de MUG Magazine van maart 2017:

U wilt een lening aanvragen met bkr codering of een lening aanvragen met bkr registratie. Een negatieve BKR registratie hoeft geen ramp te zijn. De kredietverlener bepaalt of iemand ondanks een negatieve registratie toch geld kan lenen.

Aanbieders Geld lenen negatieve BKR

Het is wel zo dat een aantal aanbieders meer of minder coulant zijn. Zo is het bekend dat aanbieders zoals ING, ABN en Freo in de meeste gevallen erg streng zijn. Je kan dan beter terecht bij concurrenten. Dat kan als u op dit moment geen geregistreerde betalingsachterstanden heeft bij het BKR. Heeft u op dit moment dus geen achterstand dan kunt u het bijvoorbeeld ook proberen bij gewone aanbieders zoals de De Lening Makelaar, Nederlands Krediet Collectief of Santander. U kunt bij deze aanbieders terecht voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening met bkr, of een doorlopend krediet met bkr.

Een voorbeeld van iemand die wel een lening kan aanvragen is deze. Stel u had ooit schulden, maar die heeft u allang afbetaald. Inmiddels is er een vast inkomen en geen betalingsachterstanden op dit moment. Dan kan het dus toch gebeuren dat een lening wordt goedgekeurd. "Een kredietverstrekker kan na onderzoek alsnog besluiten zo'n registratie te negeren", zo stelt ook de woordvoerder van de BKR in de MUG Magazine van maart 2017.

Een lening met BKR (oftewel een lening afsluiten met een negatieve BKR registratie) afsluiten wordt wel lastiger. Maar het is de kredietverstrekker die oordeelt over uw kredietaanvraag. De BKR gegevens worden gebruikt bij dit oordeel.

Geld lenen met BKR melding samenvatting

  • Wil je geld lenen met bkr met spoed dan kan je kiezen voor een aanbieder als de De Lening Makelaar of Nederlands Krediet Collectief. Heb je op dit moment geen betalingsachterstanden (dus geen A2 codering bijvoorbeeld) en heb je voldoende inkomsten, dan weten de meeste mensen bij deze aanbieders al binnen 30 minuten of ze een lening kunnen krijgen.
  • Heb je spoed dan kan je ook kiezen geld lenen met bkr met een minilening, maar die kennen wel een hogere risico. Je moet de kleine lening namelijk vaak binnen 1 maand terugbetalen, inclusief extra kosten boven op de rente. De minilening aanbieders doen geen toetsing bij het BKR.
  • Er zijn ook mogelijkheden voor geld lenen met bkr en uitkering en zelfs een lening voor schulden met bkr via de gemeentelijke kredietbank. Niet iedereen komt daar in aanmerking voor een lening, maar als je een goed leendoel hebt, een negatieve BKR, een uitkering, laag inkomen of schulden dan zijn er goede mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lening voor een nieuwe wasmachine of om schulden af te lossen met een lening.

Dagelijkse bespaartips

Zo min mogelijk geld uitgeven of Geld besparen door te bezuinigen, voor veel mensen is dat bittere noodzaak. Er zijn ontzettend veel manieren om direct geld te besparen. De beste geld bespaartip is nog altijd om helemaal geen geld uit te geven. Maar hoe doe je dat?

Op Geldloos.nl vind je veel tips hoe je een rijk leven kan hebben met minder geld, of hoe te leven met weinig geld, of helemaal zonder geld. Ons advies: stop gewoon met geld uitgeven. Hand op de knip. Laat je portemonnee thuis. En gebruik geld alleen als het echt niet anders kan. En ja, dat kan écht. Hoe? Met de juiste houding, doorzettingsvermogen en creativiteit.

Gratis geld

Een boek met een frisse uitwerking van een vijf grote ideeën die de wereld socialer en leuker kunnen maken. Gratis geld voor iedereen is een boek van Rutger Bregman met ondermeer een pleidooi voor een universeel basisinkomen. Gratis geld is niet alleen leuk, het maakt het leven een stuk socialer en gemakkelijker voor iedereen.

Sociale banken

sociale banken nederland
Speciaal voor mensen met een laag inkomen of met schulden zijn er in Nederland banken waar je goedkoop geld kan lenen. Deze banken heten ook wel sociale banken of gemeentelijke kredietbanken. Dit zijn banken die er speciaal zijn voor mensen met schulden, personen met een negatieve bkr registratie of mensen die geld nodig hebben maar nauwelijks of helemaal geen inkomsten hebben, bijvoorbeeld een uitkering.