Geld lenen met bkr

Het hebben van een BKR registratie is niet per se een ramp als je wilt geld lenen. Wil je geld lenen met BKR registratie dan is dit in veel gevallen geen probleem. Ook met een negatieve BKR melding zijn er mogelijkheden voor het aanvragen van een lening met negatieve BKR registratie of codering.

Er zijn namelijk kredietgevers die verder kijken dan uw BKR codering. Heeft u inmiddels uw achterstanden ingelopen en heeft u voldoende inkomen dan zijn er zeker wel mogelijkheden bij een aantal banken en kunt u een lening afsluiten met bkr. Dat is lenen ondanks BKR ofwel geld lenen met negatieve BKR codering.

Geld lenen met bkr

Geld lenen met negatieve BKR

Het is goed om te weten dat veel mensen gewoon kunnen lenen met een BKR registratie, zelfs geld lenen met een negatieve BKR registratie is zeker mogelijk in veel gevallen. De BKR toetsing helpt voorkomen dat mensen financieel gezien te veel hooi op hun vork nemen. Het hebben van een BKR registratie is dus niet per se een ramp.

De missie van het BKR is het voorkomen dat mensen meer lenen dan ze kunnen terugbetalen. Ze willen voorkomen dat mensen terecht komen in problematische schuldsituatie doordat ze te grote betalingsverplichtingen aangaan. Maar het is uiteindelijk de kredietverlener die bepaalt of iemand ondanks een negatieve registratie toch geld kan lenen. Kijk voor meer informatie op geld lenen met bkr.

Welke aanbieders geld lenen met BKR zijn er? Een voorbeeld van een lening met bkr is als u op dit moment geen betalingsachterstand heeft die bij het BKR geregistreerd staat. Heeft u in het verleden een negatieve BKR registratie gehad, maar heeft u nu geen geregistreerde betalingsachterstanden meer bij het BKR, dan kunt u bijvoorbeeld een lening aanvragen via Kredietwijzer NL of Krediet Groep Nederland . Dit kan dus alleen als u op dit moment geen achterstandsmeldingen heeft bij het BKR.


Lenen met een bkr registratie

Bij het BKR worden alle leningen in Nederland geregistreerd. Gemiddeld heeft een persoon 2 of 3 registraties bij het BKR. Dit zijn je leningen, zoals rood staan bij de bank, een doorlopend krediet of als je een mobieltje koopt op afbetaling. De kans is dus groot dat u een registratie heeft, want alle leningen worden geregistreerd. Dit soort registraties zijn neutrale registraties, ofwel positieve registraties. Je kan hiermee gewoon krediet vragen, zoals een creditcard, een persoonlijke lening of het meer flexibele doorlopend krediet bij de meeste banken en overige kredietverleners.

Geld lenen met negatieve BKR registratie

Het kan zijn dat u een negatieve registratie heeft. Dit is het geval bij ongeveer 9 procent van de personen in Nederland. Zodra je te laat bent met terugbetalen van een vorige lening, dan kan je een negatieve registratie oplopen. Heb je dan 1 of 2 termijnen gemist en was je te laat met betalen, dan is dit het geval. Je krijgt hierdoor een zogenaamde A-codering. Hierdoor zijn veel kredietgevers zoals banken meer terughoudend met het aanbieden van een lening met bkr codering.

Geld lenen met een negatieve bkr is niet eenvoudig. Een lening met negatieve BKR codering is een stuk moeilijker, maar dit hoeft niet te betekenen dat u helemaal geen lening meer kan krijgen. Lenen met BKR codering werkt namelijk op deze manier: Heeft u bijvoorbeeld de A-codering inmiddels hersteld dan krijgt u namelijk een H-codering. Met zo'n H-codering kunt u wel lenen met negatief BKR codering en een lening aanvragen met negatieve BKR. Het BKR zelf zegt hierover namens een woordvoerder van de BKR in de MUG Magazine van maart 2017:

U wilt een lening aanvragen met bkr codering of een lening aanvragen met bkr registratie. Een negatieve BKR-registratie hoeft geen ramp te zijn. De kredietverlener bepaalt of iemand ondanks een negatieve registratie toch geld kan lenen.

Geld lenen met bkr codering h

Met een h codering is het makkelijker geld lenen dan met een negatieve A codering. De h codering betekent dat u op dit moment geen betalingsachterstanden heeft. In veel gevallen kunt u dan gewoon een lening aanvragen via bekende aanbieders zoals via Kredietwijzer NL. Het is hierbij belangrijk dat u nu geen verdere achterstanden heeft op uw huidige leningen, of nog beter, als u op dit moment helemaal geen lening meer heeft open staan. U kunt ook een kijkje nemen bij onderstaande aanbieders en direct een lening offerte aanvragen en een lening afsluiten met bkr codering H.

Geld lenen met bkr

Aanbieders Geld lenen negatieve BKR

Het is wel zo dat een aantal aanbieders meer of minder coulant zijn. Zo is het bekend dat aanbieders zoals ING, ABN en Freo in de meeste gevallen erg streng zijn. Je kan dan beter terecht bij concurrenten. Dat kan als u op dit moment geen geregistreerde betalingsachterstanden heeft bij het BKR. Heeft u op dit moment dus geen achterstand dan kunt u het bijvoorbeeld ook proberen bij gewone aanbieders zoals Kredietwijzer NL. U kunt bij deze aanbieders terecht voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening met bkr, of een doorlopend krediet met bkr.

Een voorbeeld van iemand die wel een lening kan aanvragen is deze. Stel u had ooit schulden, maar die heeft u allang afbetaald. Inmiddels is er een vast inkomen en geen betalingsachterstanden op dit moment. Dan kan het dus toch gebeuren dat een lening wordt goedgekeurd. "Een kredietverstrekker kan na onderzoek alsnog besluiten zo'n registratie te negeren", zo stelt ook de woordvoerder van de BKR in de MUG Magazine van maart 2017.

Een lening met BKR (of een lening afsluiten met een negatieve BKR-registratie) afsluiten wordt wel lastiger. Maar het is de kredietverstrekker die oordeelt over uw kredietaanvraag. De BKR-gegevens worden gebruikt bij dit oordeel.

Geld lenen met BKR melding samenvatting

  • Wil je geld lenen met bkr met spoed dan kan je kiezen voor een aanbieder als Kredietwijzer NL of Krediet Groep Nederland .. Heb je op dit moment geen betalingsachterstanden (dus geen A2 codering bijvoorbeeld) en heb je voldoende inkomsten, dan weten de meeste mensen bij deze aanbieders al binnen 30 minuten of ze een lening kunnen krijgen.
  • Heb je spoed dan kan je ook kiezen geld lenen met bkr met een minilening, maar die kennen wel een hogere risico. Je moet de kleine lening namelijk vaak binnen 1 maand terugbetalen, inclusief extra kosten boven op de rente. De minilening aanbieders doen geen toetsing bij het BKR.
  • Er zijn ook mogelijkheden voor geld lenen met bkr en uitkering en zelfs een lening voor schulden met bkr via de gemeentelijke kredietbank. Niet iedereen komt daar in aanmerking voor een lening, maar als je een goed leendoel hebt, een negatieve BKR, een uitkering, laag inkomen of schulden dan zijn er goede mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lening voor een nieuwe wasmachine of om schulden af te lossen met een lening.

Over de auteur

is de financiƫle expert en initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij weet alles over leningen en kent alle kredietaanbieders in Nederland. Robin weet precies hoe de kredietaanbieders hun leenproducten op de markt zetten en waar consumenten goed op moeten letten.

Contact | Twitter