Hulp bij schulden aflossen

Heb je schulden dan is het goed om hulp te vragen. Ben je nu particulier, zzp-er, jeugd, ondernemer of zelfstandige. Hulp bij schulden aflossen kan je krijgen van de gemeente, vrijwillige schuldbuddy's, kredietbanken en ook commerciële schuldhulpbureau's. Ook als je geen inkomen hebt zijn er mogelijkheden voor hulp bij schulden aflossen.

Hulp bij schulden aflossen bij de gemeente

Via de gemeente kan je direct hulp krijgen bij het schulden aflossen. In eerste instantie wordt er via de gemeente altijd geprobeerd om de zaken vrijwillig te regelen. Er wordt contact opgenomen met de schuldeisers en de gemeente probeert om regelingen te treffen. Je kan ook cursussen krijgen en in een aantal gevallen kan je zelfs een lening krijgen om in 1x al je schulden af te lossen. Dat laatste gaat dan via een sociale bank, de gemeentelijke kredietbank.

Hulp bij schulden en geen inkomen

Heb je helemaal geen inkomen, dan kunnen ze daar bij de gemeente ook wel iets aan doen. Zelfs als je dakloos of thuisloos bent of aan het rondzwerven bent. Er zijn zelfs speciale uitkeringen voor jongeren en voor als je dakloos of thuisloos bent. Vooral in de grote gemeenten kan je snel hulp krijgen als je langs gaat bij de gemeentebalie of bijvoorbeeld de GGD. Kijk voor meer informatie ook op de website van jouw gemeente.

Hulp bij schulden jeugd

Ben je jongere dan kan je het beste hulp vragen bij de gemeente, een jongeren service punt in jouw gemeente of je kan langsgaan bij de GGD. De hulp aan jongeren is enorm versnipperd in Nederland en je moet gewoon eigenlijk gewoon even contact zoeken met de gemeente om te weten waar je terecht kan. In de grote gemeenten zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, enz. is er vaak meer hulpverlening maar ook in de kleinere gemeenten kan je snel hulp krijgen. In veel kleine gemeente kan je trouwens ook contact opnemen met een schuldbuddy voor jongeren.

Hulp bij schulden aflossen met schuldhulpmaatje

Schuldhulpmaatje zijn personen die weten hoe het is om met schulden te leven. Deze personen zijn vrijwilligers die werken via de overkoepelende organisatie Landelijk Servicepunt SchuldHulpMaatje. Je kan de personen ontmoeten, of je kan gewoon contact leggen per e-mail, chat of bijvoorbeeld whatsup. Je hoeft alleen maar je contactgegevens achter te laten op Uitdeschulden.nu en een Schuldhulpmaatje neemt contact op met jou. Helaas is de dienst nog niet in heel Nederland actief, je kan op de kaart zien of ze ook in jouw gemeente zijn. Ben je tussen de 16 en 25 jaar? Ga naar www.moneyfit.nl en kijk op onze pagina Jongeren en schulden.

Hulp bij schulden aflossen als ondernemer, zzp of zelfstandige

Ook als u ondernemer bent, bijvoorbeeld zzp'er of anderszins werkt als zelfstandige dan komt u in aanmerking voor hulp bij schulden aflossen. U heeft hierbij in principe 2 keuzes. Ofwel u gaat langs bij de gemeente om te praten over uw situatie. U kunt dan doorverwezen worden naar de gemeentelijke schuldhulp. Zij gaan dan samen met u orde scheppen en schuldeisers benaderen.

Daarnaast heeft u net als particulieren de keuze om te kiezen voor een commerciële schuldhulpbureau. Zij helpen u, maar wel tegen betaling. Gelukkig zijn de intake gesprekken vaak wel gratis. U kunt dus een aantal bureau's met elkaar vergelijken en zien met wie u een klik heeft. Bekende bureau's die landelijk actief zijn en ondernemers kunnen helpen: Cortdaed en Zuidweg & partners.

Meer informatie