Wat te doen bij schulden

Eerste hulp bij schulden. Heb je schulden en je weet niet wat te doen. Ontvang hulp bij schulden aflossen. Zelfs bij geen inkomen maar wel schulden, kan je help krijgen.

Ik zit in de schulden

Zit je in de schulden en wil je deze graag oplossen dan is hulp niet ver weg. Via de gemeente kan je bijvoorbeeld schuldhulpverlening aanvragen. Dat is gratis. Je krijgt dan hulp bij schulden. Er wordt naar je situatie gekeken en je krijgt vaak ook een pauze voordat je de schulden af gaat betalen.

Schulden aflossen zonder inkomen

Ook al heb je geen inkomsten, dan kan je nog altijd in aanmerking komen voor de schuldoplossingen. Er wordt zogvuldig gegeken naar je persoonlijke situatie. Waarom heb je bijvoorbeeld geen inkomen, of heb je misschien recht op een uitkering? Veel mensen laten geld liggen omdat ze niet weten waar ze recht op hebben.

Heb je schulden en ben je nog jong, dan zijn er ook andere oplossingen die misschien voor jou kunnen werken. Wat in elk geval het meest belangrijk is dat je het er niet bij laat zitten. Je moet de stap nemen om langs te gaan bij een schuldhulpverlener via jouw gemeente. Doe dit liever vandaag dan morgen, want schulden oplossen gfaat beter als je er meteen boven op gaat zitten. Een afwachtende houding maakt je situatie alleen maar erger.

Schulden aflossen met een lening

Via de gemeente maar ook via enkele commerciële instellingen kan je trouwens ook geld lenen om schulden af te betalen. Doe je dit via de gemeente dan lost de gemeente vaak al je schulden in 1 keer af en krijg je hiervoor in de plaats een lening. Dit heet ook wel een lening om schulden af te lossen. Dit loopt vaak via de sociale banken. Om hiervoor in aanmerking te komen kan je direct een afspraak maken, of gewoon langsgaan bij de balie van de gemeente. Je vraagt dan voor een afspraak met de schudhulpverlening.

Lees meer over: