Geen geld meer om rekeningen te betalen

Heb je geen geld meer om rekeningen te betalen dan kan je wel hulp gebruiken. Hulp met de rekeningen betalen is nooit ver weg. Er zijn diverse instanties die je kunnen helpen, maar ook zijn er speciale vrijwilligers die mensen met schulden willen helpen.

Zodra je de rekeningen niet meer kan betalen is het belangrijk direct aan de bel te trekken. Je kan bijvoorbeeld bij de gemeente langsgaan voor hulp bij schulden. Je kan daar vaak direct wel een afspraak krijgen. Sinds kort is het zelfs mogelijk om direct een half jaar pauze te krijgen om je schulden te betalen. Ook wordt er vaak meteen contact opgenomen met bijvoorbeeld de verhuurder van je woning, het waterbedrijf en de stroomleverancier. Want het laatste wat je wilt is dat je uit je huis gezet wordt.

Voordat het zover is moet er trouwens wel heel wat gebeuren. Maar je moet wel actie ondernemen. Zo moet er inzicht komen in je kosten en inkomsten. Je moet vaak direct geld besparen om de belangrijkste rekeningen wel te kunnen blijven betalen. Vaak wordt er dan meteen gekeken naar betalingsregelingen die ze voor je kunnen treffen. Eventueel wordt er via de sociale bank gekeken naar een lening om in 1x keer je schulden af te lossen.

Je kan hier natuurlijk ook zelf mee beginnen. Het ligt er ook een beetje aan wat voor soort persoon je bent en wat voor soort persoonlijkheid je hebt. Maar hulp kan je altijd wel gebruiken, al is het als stok achter de deur. Als je er alleen voor blijft staan dan moet je zelf ook contact opnemen met je schuldeisers en vragen om een betalingsregeling. Dit kunnen ze weigeren. Het is dan ook goed om steun te zoeken en hulp te krijgen.

Lees meer over:

Ruilhandel

Ruilhandel. Ruilen kan onder meer via LETS.

Ruilhandel is een eenvoudige en geweldige manier om in bepaalde behoeften te voorzien. Veel mensen doen aan ruilhandel, maar ook bedrijven doen het steeds meer. Ruilhandel is een aanrader als je zonder geld wil leven of geld wilt besparen. Ruilhandel is daarnaast een fantastische manier om aan nieuwe spullen te komen.

Weggeefwinkel

Ben je op zoek naar kleding, boeken, speelgoed, kookmateriaal of naar zomaar iets nieuws om te gebruiken? Dan kan je wellicht je geluk op in een weggeefwinkel. Dat is geen winkel in de traditionele betekenis, maar een plek waar gratis spullen te vinden zijn.

Zelf brood bakken

Zelf brood bakken is vrij eenvoudig, zeer voedzaam en superleuk om te doen. Bovendien heb je er geen of weinig geld voor nodig. Wat je wel nodig hebt is meel, water en zout. Met deze drie ingrediënten kan je zelf het lekkerste brood maken dat je ooit geproefd hebt. Dit is dus brood zonder gist.

Budget Tips Geld Besparen

Het is belangrijk om bij te houden waar je geld voor uitgeeft. Geef je het uit aan 'domme dingen' of alleen aan belangrijke dingen. Het is evenzeer belangrijk om af en toe iets kleins te kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt, want anders word je weer gevangene van je eigen doelstellingen.

Tijdschrift: Genoeg

Twintig jaar Genoeg Magazine

Tijdschrift Genoeg is hét tijdschrift over geld besparen en leven met minder spullen. Of: leven met meer kwaliteit, minder gedoe en meer tijd. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en zit boordevol met tips voor een creatiever leven met minder geld.