Gratis speelgoed

Kinderen hoeven geen geld te kosten en speelgoed hoeft niet duur te zijn. Er zijn dan ook vele manieren om aan gratis speelgoed te komen. Een van de meest beproefde manieren om aan speelgoed te komen is om regelmatig naar een speelotheek te gaan.

Je kan daar gratis speelgoed meenemen als je lid bent, maar ook zonder lid te zijn kan je daar in de meeste gevallen gewoon komen om met je kind te spelen. Zie voor een overzicht het kaartje rechtsboven deze webpagina.

Een andere manier is om online te zoeken naar gratis speelgoed. Er zijn genoeg mensen die speelgoed ove hebben. Je kan ook langsgaan bij een weggeefwinkel. Of je kan advertenties plaatsen op de prikborden van de supermarkten dat je op zoek bent naar gratis speelgoed. Daarnaast kan je ook een ruilbeurs organiseren. Dat laatste kan ook met kleding.

Een van de leuke dingen van gratis speelgoed uitzoeken is dat je alles aan het kind kan overlaten. Je hoeft immers geen nee te zeggen omdat je het geld niet hebt. En bovendien kan het kind ook zo leren dat het niet alles kan meenemen. Want wilt het echt al het speelgoed meenemen?

Ga je naar de speelotheek, dan kan je kind ook leuk met andere kinderen spelen. Het hoeft daarvoor niet naar een kinderdagverblijf. Er zijn genoeg kinderen die naar een speelotheek gaan en wie weet kan je zo ook afspraken maken met de ouders van andere kinderen.

Overigens zijn er ook speelgoedbanken in een groot aantal steden in Nederland. Je kan daar terecht voor gratis speelgoed als je kinderen hebt en een laag inkomen. Je vindt speelgoedbanken bijvoorbeeld in Rotterdam, Amsterdam, Amersfoort en Wageningen. Een lijstje vind je onder andere hier.

Tot slot is het ook mogelijk om gratis kinderboeken te krijgen.

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen idee├źn te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter