Gratis boeken

gratis boeken

Boeken zijn in overvloed gratis beschikbaar, als je maar weet waar je ze kan vinden. Er staan miljoenen boeken te verstoffen in de boekenplanken alleen al in Nederland. Wat dacht je van hoeveel boeken wereldwijd op dit moment niet gelezen worden? Dat zijn boeken die gedeeld kunnen worden. En in toenemende mate zijn boeken dan ook gratis te vinden.

Gratis boeken winkel

Het walhalla van gratis boeken bevindt zich in Baltimore, een middelgrote stad ten zuidoosten van New York. Daar staat sinds 1999 The Book Thing, met 200.000 gratis boeken verdeeld over meedere verdiepingen. The Book Thing is een initiatief om boeken gratis te verspreiden. Mensen leveren daar de boeken in die ze niet meer willen lezen. Die boeken kunnen zij in een grote container deponeren. Tientallen vrijwilligers buigen zich over de boeken en geven ze een plekje in het gratis boekenparadijs. Mensen kunnen twee dagen in de week langskomen bij The Book Thing en mogen net zoveel boeken meenemen als ze willen.

Gratis Bibliotheek

In de Filipijnen is er een erg bijzondere bibliotheek: De Reading Club 2000. Het is een gratis bibliotheek in de voortuin van Hernando Guanlao. Hij verzamelde honderden boeken en leent deze gratis uit aan mensen die ze willen leven. Zie ook deze reportage van de BBC.

Ook in Colombia is er een gratis bibliotheek. Deze bibliotheek was begonnen door een vuilnisman.

Project Gutenberg

Project Gutenberg is een verzameling van alle vrije en gratis boeken in de wereld die gratis te downloaden zijn. Je vindt er duizenden boeken, meer dan je in je leven lezen kan. Het project is begonnen door de uitvinder van het eBook, Michael Hart. Het project wordt gerund door vrijwilligers en is wereldwijd wel het bekendste platform voor gratis boeken. Het platform biedt ook de mogelijkheid om zelf je boek te publiceren.

Gratis boeken downloaden (epub - mobi - pdf)

Gratis boeken afhalen (fysieke boeken)

  • Via Bookcrossing worden ook veel boeken gedeeld.
  • Via netwerken voor Gratis spullen delen mensen ook boeken
  • De meeste weggeefwinkels hebben een overschot aan gratis boeken
  • Misschien is er wel een gratis Minibieb bij jouw in de buurt
  • Wij Delen: Wij zijn lezers die onze boeken delen met andere lezers.

Gratis kinderboeken

Voor kinderen is het ook niet moeilijk om aan gratis boeken te komen. Allereerst kan je ze natuurlijk cadeau vragen, maar het is ook makkelijk om aan kinderboeken te komen dankzij bijvoorbeeld weggeefwinkels. Daarnaast is het voor kinderen gratis om lid te zijn van de bibliotheek. Je kan dan vaak 5 boeken lenen per keer. Daarnaast is er ook het initiatief Kinder Zwerfboek. Zij hebben een lijst van plekken door heel Nederland waar je gratis boeken voor kinderen kan ophalen. Uiteraard kan je ook zelf boeken weggeven ("Op reis sturen") via Kinder Zwerfboek. Er zijn ook enkele gratis prentenboeken in pdf formaat beschikbaar

Verder is er voor kinderen ook http://www.gratiskinderboek.nl/

Gratis boeken bij Amazon

Bij Amazon kun je ook gratis boeken downloaden. Dit is het handigste als je een Kindle apparaat hebt of de Kindle app hiervoor gebruikt - met 1 click heb je het boek dan in de app of op je Kindle reader. Je kunt bij Amazon ook gratis kinderboeken vinden, de gratis selectie varieert, dus het is de moeite waard af en toe te checken of er iets nieuws gratis is.

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter