Budget Tips Geld Besparen

Budgettips en Bespaartips

Het is belangrijk om bij te houden waar je geld voor uitgeeft. Geef je het uit aan 'domme dingen' of alleen aan belangrijke dingen. Het is evenzeer belangrijk om af en toe iets kleins te kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt, want anders word je weer gevangene van je eigen doelstellingen. Maar houd bij waar je het aan uitgeeft! Wees bewust van je koopgedrag.

Budgetcoach

Kom je er niet uit met je huishoudboekje? Een budgetcoach is een hulpverlener voor mensen die hun financiële huishouding niet op orde hebben. Misschien dat die je kan helpen. Zij begeleiden je met je uitgaven. Waar kan je geld voor uitgeven? Wat heeft prioriteit. Zij zijn vaak de eerste met de beste tips om geld te besparen.

Helemaal geldloos

Helemaal zonder geld leven is een enorme uitdaging, maar je zal zien dat als je het bijvoorbeeld voor een week doet, of zelfs een maand, dat je enorm meer bewust wordt van de waarde van geld. Het is zeker een zeer effectieve manier om van je geldverslaving af te komen, want zonder geld zal je meteen op zoek moeten gaan naar alternatieve manieren om in je behoeften te voorzien. Zie de tips elders op Geldloos voor creatieve ideeën.

Meer informatie

  • De Minigids Besparen van de Consumentenbond helpt je te besparen op dagelijkse uitgaven en vaste lasten.

Ruilhandel

Ruilhandel. Ruilen kan onder meer via LETS.

Ruilhandel is een eenvoudige en geweldige manier om in bepaalde behoeften te voorzien. Veel mensen doen aan ruilhandel, maar ook bedrijven doen het steeds meer. Ruilhandel is een aanrader als je zonder geld wil leven of geld wilt besparen. Ruilhandel is daarnaast een fantastische manier om aan nieuwe spullen te komen.

Weggeefwinkel

Ben je op zoek naar kleding, boeken, speelgoed, kookmateriaal of naar zomaar iets nieuws om te gebruiken? Dan kan je wellicht je geluk op in een weggeefwinkel. Dat is geen winkel in de traditionele betekenis, maar een plek waar gratis spullen te vinden zijn.

Zelf brood bakken

Zelf brood bakken is vrij eenvoudig, zeer voedzaam en superleuk om te doen. Bovendien heb je er geen of weinig geld voor nodig. Wat je wel nodig hebt is meel, water en zout. Met deze drie ingrediënten kan je zelf het lekkerste brood maken dat je ooit geproefd hebt. Dit is dus brood zonder gist.

Budget Tips Geld Besparen

Het is belangrijk om bij te houden waar je geld voor uitgeeft. Geef je het uit aan 'domme dingen' of alleen aan belangrijke dingen. Het is evenzeer belangrijk om af en toe iets kleins te kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt, want anders word je weer gevangene van je eigen doelstellingen.

Tijdschrift: Genoeg

Twintig jaar Genoeg Magazine

Tijdschrift Genoeg is hét tijdschrift over geld besparen en leven met minder spullen. Of: leven met meer kwaliteit, minder gedoe en meer tijd. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en zit boordevol met tips voor een creatiever leven met minder geld.