Een Eigen Bedrijf Starten

Het starten van een eigen bedrijf is makkelijker dan je denkt. De belangrijkste elementen zijn doorzettingsvermogen, creativiteit en wilskracht. Je moet het bovendien aandurven. Want een eigen bedrijf starten is niet zo heel lastig, je bedrijf draaiende houden vereist een stuk meer.

Belangrijkste ingrediƫnt voor het starten van een eigen onderneming is dat je ongeveer een idee hebt waar je geld mee wilt verdienen. Dit hoef je niet per se direct te ontsluiten; je kan maar beter met de wind meebewegen dan proberen een wind te forceren. Bedenk waar je goed in bent, of waar je mogelijkheden ziet.

Eigen bedrijf starten tips

Als je niet direct hoeft te investeren dan kan je ook vaak genoeg gewoon beginnen met je bedrijf zonder dat je je direct bij de Kamer van Koophandel inschrijft. Dit is vooral handig als je diensten wilt gaan leveren waarbij je niet direct allerlei kosten hoeft te maken. Zie ook het artikel Eigen Bedrijf Starten Zonder Geld.

Voor een eigen bedrijf heb je geen kantoor nodig. Dat kan gewoon thuis. Ook als je denkt aan een webshop of een andere online winkel zoals Marktplaats, zijn er ook slimme manieren om gewoon thuis te kunnen werken. Wel zijn er eventuele belemmeringen vanuit de wet, maar voor de meeste kleine ondernemers geeft dat niets. Zie hiervoor Eigen Bedrijf Starten Vanuit Huis.

Over de auteur

is een expert in het opzetten van eigen ondernemingen en is initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij heeft zijn eigen onderneming opgezet zonder geld sinds 2011.

Contact | Twitter