Geld verdienen met Google adsense

In Nederland zoeken mensen tweeduizend keer per maand naar geld verdienen met internet. Daar kan je mee scoren! Als je advertenties op je website hebt en schrijft over geld verdienen met internet kan je daar via Google Adsense gemiddeld 65 cent mee verdienen per keer dat iemand op een advertentie klikt op je website. Zo werkt het in de wereld van geld verdienen met Google Adsense programma.

Een goede manier om hiermee te beginnen is een onderwerp bedenken waar je passie voor hebt. Over dat onderwerp kan je dan leuke teksten schrijven die voor je doelgroep interessant zijn. Zodra je dan bezoekers op je website gaat krijgen plaats je daar advertenties op.

Maar vergeet niet: dit is slechts het halve werk. Je moet namelijk ook goed letten op waar mensen precies naar zoeken, welke termen zij gebruiken en welke zinnen. Je kan dit doen via Google's Adword Keyword Planner. Daar zie je precies waar mensen naar zoeken, hoe vaak er naar gezocht wordt en wat adverteerders gemiddeld betalen per klik. Zie voor een voorbeeld het plaatje hierboven. Op basis van die gegevens bepaal je de titels van je verhalen en je onderwerpen.

Als je bijvoorbeeld graag postzegels verzamelt en je wilt geld verdienen door hierover te schrijven kun je zien dat het 1,16 euro kost voor een adverteerder om een klik te krijgen op zijn advertentie en dat er 1600 keer per maand naar wordt gezocht. Je moet vooral deze laatste getallen met een korreltje zout nemen. Het kan ook sterk variëren.

Als dit allemaal goed loopt dan zal je ook moeten werken aan goede backlinks. Zorg ervoor dat andere websites ook naar je linken. Het meest doeltreffende hier is om links te krijgen van relevante websites, dat zijn dus websites die over hetzelfde onderwerp gaan. Dat kan een artikel zijn over hetzelfde onderwerp bijvoorbeeld met daarin een link naar een artikel op jouw website.

Gaat het aantrekken van bezoekers niet vanzelf dan kan je zelf ook je website promoten. Gebruik hiervoor websites die goed scoren. Een voorbeeld is Nujij.nl. Je kan daar een berichtje plaatsen met een link naar jouw website. Maar wat je ook kan doen is je website aanmelden bij andere websites. Of je kan een gastblog schrijven met daarbij een link naar jouw pagina. Je kan op deze manier goed geld verdienen.

Zodra je bezoekers op je website hebt is het daarnaast ook slim om de plaatsing van je advertentieblokken te optimaliseren. Hier kun je goed mee experimenteren. Google heeft hier ook goede tips voor:

  • Stel jezelf vragen vanuit het perspectief van de gebruiker
  • Plaats advertenties in buurt van interessante inhoud
  • Blok met hoogste klikfrequentie als eerste in uw HTML-code
  • "Laat uw advertenties eruitzien als advertenties"
  • "Overdaad schaadt"

Als je beter bent in het maken van filmpjes dan het schrijven en organiseren van tekst kun je ook overwegen om geld te verdienen met YouTube.

Behalve Adsense kun je natuurlijk ook verdienen met affiliate marketing of simpelweg door je eigen producten te verkopen, op een webshop of met een echte winkel. Ook voor bijvoorbeeld bouwvakkers en andere beroepen waarbij je niet meteen aan internet denkt kan het juist heel interessant zijn om naar een goed scorende website te werken.