Geld verdienen met affiliate marketing

Wat is affiliate marketing? Letterlijk betekent affiliate partner of filiaal en marketing is in deze context "handel brengen". Als affiliate marketeer lever je klanten aan een bedrijf. Je krijgt hiervoor meestal betaald per lead of per sale. Een lead wil zeggen dat iemand serieus genoeg interesse heeft gehad om email en/of telefoonnummer achter te laten. Een sale is natuurlijk als er ook echt iets verkocht wordt.

Affiliate marketing tips

  • Het komt ook wel eens voor dat je per klik betaald krijgt maar dat is meestal een stuk lager dan wat je met Google Ads kunt verdienen.
  • Amazon is een goede vorm van affiliate, maar vooral voor landen waar er ook echt een Amazon shop is gericht op die landen. Dat is voor Nederland en BelgiĆ« nog niet het geval, maar als je website iets internationaler is kan Amazon een goede affiliate optie zijn voor je.

Affiliate marketing zonder website

Ook zonder website kun je geld verdienen met affiliate marketing. Als je genoeg Twitter volgers hebt, zo in de orde van 10,000 of meer, bestaat de kans dat een link die jij plaatst door veel mensen wordt geopend. Als er dan een paar daarvan een aankoop doen krijg jij daarvoor betaald. Lees meer tips over geld verdienen met Twitter.

Affiliate marketing in Nederland

In Nederland is er een aantal bedrijven dat actief is op het gebied van affiliate marketing.

  • Paypro is gericht op digitale producten, waar je vaak als affiliate marketer meer mee kunt verdienen dan de verkoper zelf. Dit is mogelijk omdat een verkoop voor de verkoper eigenlijk pure winst is.
  • Zanox
  • Daisycon
  • TradeTracker

Daarnaast zijn er ook bedrijven die in niche marktsen zitten, zoals alleen meubels en produkten voor het interieur.