Geld verdienen met internet

Via internet kan je best geld verdienen. Je kan zelfs slapend geld verdienen op het internet. Tenminste, als je weet hoe. Als je hier serieus mee aan de slag wilt gaan en voor jezelf gaat beginnen, dan is het belangrijk dat je enthousiasme hebt en graag leert in de praktijk. Want alles is mogelijk met een beetje toewijding, ook geld verdienen met internet. Je kan hierbij denken aan het maken van apps, websites of filmpjes. Maar ook kan je je specialiseren op zoekmachine-optimalisatie en advertentie-websites. Geld verdienen op internet: de mogelijkheden zijn talloos, maar je moet wel even weten wat wel en niet werkt. Bekijk hieronder onze ervaringen om geld te verdienen via het internet.

Geld verdienen via internet met advertenties

Adverteerders in Europa betalen jaarlijks ongeveer 30 miljard euro om advertenties te tonen via het internet. Daar kan jij aan verdienen. Dit kan je doen door websites te bouwen met unieke teksten die over een specifiek onderwerp gaan. Hoe gedetailleerder en unieker hoe beter. Het is erg belangrijk om hoog in de zoekmachines te komen en het is dan ook essentieel dat je SEO goed onder de knie krijgt. Je kan je daarnaast toeleggen op CPC-advertenties van bijvoorbeeld Google of Affiliatie-marketing. De makkelijkste manier om hiermee te beginnen is wellicht met Google's Blogspot met een eigen domeinnaam die je weer elders kan bestellen.

Geld verdienen op internet met Youtube

Youtube is populair, niet alleen om filmpjes op te kijken maar ook om geld mee te verdienen. Google, eigenaar van Youtube, maakt het namelijk mogelijk dat ook jij geld verdient aan de advertenties die mensen zien tijdens de filmpjes. Je moet je dan aanmelden voor Google Adsense. Het is alleen niet echt makkelijk om een filmpje te maken die zo populair is dat je er ook geld mee kan verdienen. Op onze website vind je meer informatie hierover.

Geld verdienen op internet met Apps

Veel mensen denken dat je geld kan verdienen met applicaties. Maar dat is eigenlijk meer hype dan waarheid voor de meeste mensen. Voordat je een applicatie hebt ontworpen waarmee je geld kan verdienen ben je alweer een heel stuk verder. Veel mensen denken bovendien dat ze de app bedacht hebben maar kunnen zelf niet programmeren. Je kan dan via Odesk bijvoorbeeld iemand vinden in bijvoorbeeld India om deze app voor je te maken, maar dan heb je bovendien een goed marketing-plan hebben, want het "grootste probleem is dat het merendeel van de apps niet worden opgemerkt en te weinig middelen worden ingezet om promotie te bedrijven".

In totaal verdient 62 procent van ontwikkelaars minder dan vijfhonderd dollar per maand. Niet meegerekend zijn ontwikkelaars die voor derden ontwikkelen. Daar is wel een boterham mee te verdienen (bron).

Geld verdienen internet met websites

Websites bouwen is een goede markt om geld mee te verdienen, maar de concurrentie is wel erg hoog. Een website bouw je het makkelijkst met een CMS, het liefst vrije software, zoals Wordpress, Drupal of Joomla. Dan heb je ook een platform nodig om de website te hosten, maar die kan je meestal wel een beetje goedkoop vinden, al voor een paar euro per maand kun je bij bluehost ongelimiteerd websites hosten. Goede websites bouwen is een kunst en dan kan je het beste leren door voor jezelf iets te maken. Wordpress is een goede tool voor beginners, Drupal voor gevorderden. Joomla valt een beetje daartussen. Als je je op Drupal toelegt, dan kan je veel werk vinden en goed geld verdienen.

Geld verdienen met designs maken

Een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met websites is je toeleggen op design. CSS is de taal die je dan moet leren, maar dat is in feite helemaal niet moeilijk. Met een tool zoals Firebug kan je dit spelenderwijs leren en er zijn heel veel online tutorials om deze taal onder de knie te krijgen. Je kan dan vervolgens voor website-bouwers de design implementeren (je hoeft dit niet zelf te bedenken, je hoeft het alleen maar te vertalen in CSS) of je kan zelf thema's bouwen voor bijvoorbeeld Wordpress, Joomla of Drupal en deze online aan te bieden op speciale marktplaatsen. Met goede toewijding kan je na een jaar of zo makkelijk zelfstandig verder.

Geld verdienen met een thuiswinkel

Een thuiswinkel beginnen is iets waar veel mensen aan denken. Het is een vrij eenvoudig proces. Je begint een thuiswinkel met een website maar je kan ook via marktplaats werken. De website kan je huren en die komt dan met alles inclusief betalingen. Je moet vervolgens denken aan opslag en ook verzending. Dat kan je ook uitbesteden als je dat wilt maar hoe meer dingen je zelf kan doen, hoe hoger de opbrengsten.

Geld verdienen met Enquêtes

Er zijn enquêtes-bureaus die mensen geld betalen om enquêtes te doen. Het geld loopt uiteen maar ligt meestal tussen twee en vijf euro per enquête. Je moet voor deze enquêtes wel in de doelgroep passen en het is af en toe wel afwachten hoeveel enquêtes je ontvangt. Een vetpot is het dus niet en je hoeft er niet te veel van te verwachten.

Meer artikelen