Hoe maak ik een website zonder te betalen

Geen geld om een website te maken? Of je wilt gewoon een gratis website. Websites kan je makkelijk laten maken zonder te betalen. Er zijn meerdere online platforms waar je terecht kan voor het maken van een website. Via deze platforms heb je in 1 handomdraai een mooie en gelikte website. Stel je hierbij wel de vraag of je liever een website wilt met enkele pagina's of dat je ook een blog/nieuws-functie wilt hebben.

Voorbeelden van platforms waar je snel en makkelijk een website kan bouwen zijn:

Er is alleen 1 euvel met deze gratis platforms. En dit is wel iets om even stil bij te staan. Het gaat hier om je domeinnaam. Er zijn veel gratis website bouwsites maar dan kan het vervolgens lastig zijn om je content van de website zoekmachinevriendelijk te verhuizen naar een andere plek. Dit kan spelen als je zelf iets wilt gaan hosten, een eigen domeinnaam wilt hebben en meer flexibiliteit zoek. Het is dan aan te raden om alle content van de host te verwijderen en de nieuwe site met dezelfde of de nieuwe domeinnaam elders te verhuizen.

Je kan trouwens ook zelf een website bouwen met behulp van html templates en die bij een gratis provider plaatsen. Dit is meer werk maar biedt wel meer flexibiliteit. Voorbeelden van platforms waar je snel en makkelijk een website kan bouwen en deze vervolgens zelf kan hosten:

Gratis websites hosten kan onder meer via hostinger.nl. Deze hosting is niet echt geweldig, maar kan je makkelijk op gang helpen. Overigens kan je ook een website laten maken zonder geld te betalen. Je kan hiervoor terecht bij diverse ruilplatforms. Kijk hiervoor op de pagina Eigen Bedrijf Starten Zonder Geld.

Over de auteur

is een expert in het opzetten van eigen ondernemingen en is initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij heeft zijn eigen onderneming opgezet zonder geld sinds 2011.

Contact | Twitter