Hoe maak ik een website zonder te betalen

Geen geld om een website te maken? Of je wilt gewoon een gratis website. Websites kan je makkelijk laten maken zonder te betalen. Er zijn meerdere online platforms waar je terecht kan voor het maken van een website. Via deze platforms heb je in 1 handomdraai een mooie en gelikte website. Stel je hierbij wel de vraag of je liever een website wilt met enkele pagina's of dat je ook een blog/nieuws-functie wilt hebben.

Voorbeelden van platforms waar je snel en makkelijk een website kan bouwen zijn:

Er is alleen 1 groot probleem met deze gratis platforms. En dit is wel iets om even stil bij te staan. Het gaat hier om je eigen domeinnaam. Er zijn veel gratis website bouwsites, maar dan moet je soms wel extra betalen als je een eigen domeinnaam wilt hebben. Bij Wordpress heet dit Domain Mapping en dit kost zo'n 11,80 euro anno 2020. Bij Wix kost dit 4,50 per maand en bij Weebly 5 euro. Dit is bij een platform zoals Blogpost wél gratis, maar iets ingewikkelder om te doen. Een eigen .nl domein koop je bij een aanbieder zoals Transip voor €7,99 ex. btw per jaar.

Statische website gratis hosten

Je kan trouwens ook zelf een statische website maken zonder kosten te maken en deze gratis op een hosting platform te hosten. Dit gaat best makkelijk als je een CMS gebruikt zoals Publii. Je hoeft daar niet al te technisch voor te zien, maar wel een beetje begrijpen wat je doet.

Andere voorbeelden van html templates die je vervolgens zelf moet editen:

Gratis websites hosten kan onder meer hosten via Netlify. Deze hosting is eigenlijk voor ontwikkelaars, maar je kan hem gewoon gebruiken. Andere mogelijkheden zijn GitHub Pages, maar ook die is niet voor beginners.

Overigens kan je ook een website laten maken zonder geld te betalen. Je kan hiervoor terecht bij diverse ruilplatforms. Kijk hiervoor op de pagina Eigen Bedrijf Starten Zonder Geld.

Over de auteur

is een expert in het opzetten van eigen ondernemingen en is initiatiefnemer van Geldloos.nl. Hij heeft in 2011 zijn eigen onderneming zonder geld opgezet.

Contact | Twitter