Schulden en geen geld

Ruim 1 op de 6 Nederlanders (17,2 procent) heeft schulden. Bij tussen de 373.00 en 531.000 huishoudens is sprake van problematische schulden volgens een recent nieuwsbericht. Wat moet je doen als je schulden hebt? Een van de dingen die mensen overwegen is bijvoorbeeld om de auto te verkopen. Maar er zijn ook vele andere manieren om geld te besparen. Op deze website vind je veel tips.

Schulden krijg je door geld te lenen of als je rekeningen niet kan betalen door een tekort aan inkomsten. Als je schulden hebt, kom je terecht in het register van het BKR. Maar als je heel weinig inkomen hebt en een schuldregistratie en je heb toch snel geld nodig dan zijn er wel andere manier om bijvoorbeeld via de gemeente goedkoop geld te lenen. Je zou eraan kunnen denken om bijvoorbeeld via sociale banken je lening over te sluiten. Of als het lukt, kan je ook kiezen voor een goedkopere lening.

Heb je dringend geld nodig om schulden af te betalen, dan kan je er ook aan denken om spullen te verkopen of te verpanden, bijvoorbeeld via de Stadsbank van Lening.

Een goede website om je schulden te regelen is www.zelfjeschuldenregelen.nl.

Meer nieuws over schulden