Kleding ruilen

De meest gebruikte weg voor nieuwe kleding is de winkel. Er zijn echter alternatieven! Je kan zelf kleding maken, met een naaimachine bijvoorbeeld, maar je kan ook kleding ruilen. Deze evenementen heten ook wel cloth-swaps.

Het makkelijkst om er een te organiseren is gewoon door een uitnodiging te sturen naar je vrienden en vriendinnen en ze te vragen kleding mee te nemen die ze niet meer willen. Maak er een gezellige middag of avond van, je kan elkaars kleding aantrekken en er zelfs complete modeshows van maken! En je kan dit zelfs combineren met een hapje eten.

Belangrijk voor dit soort evenementen is om het met regelmaat te doen, en wellicht ook om de locatie te veranderen. En elke keer vraag je de anderen deelnemers om een nieuw iemand mee te nemen. Zo krijg je ook weer meer sociale contacten.

Op de foto zie je Amylin. Zij heeft al haar kleding gekregen van andere mensen en ziet er beeldschoon uit zo. Het kan dus anders!

Meer informatie

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter