Zwemmen in de zomer

Een zwembad in de achtertuin is niet voor iedereen weggelegd, maar waarom zou je? In de zomer zijn er genoeg plekken waar je gratis kan zwemmen. In Amsterdam bijvoorbeeld zijn er veel kleine buitenzwembaden waar kinderen mogen spelen. De bekendste buitenzwembad in Amsterdam is in het Vondelpark maar eigenlijk vind je bijna in elke wijk wel een zwembad.

In de zomer en dan vooral de warme dagen is het in deze zogenaamde peuterbaden een enorm vertier. Veel ouders gaan er met hun kinderen naar toe. Een aantal zwembaden ligt ook gewoon midden in een wijk en dus zijn er vooral veel buurtkinderen die er de grootste lol beleven. Het is er dan een heerlijke verkoeling. Een lijstje van een aantal (maar lang niet alle!) peuterbadjes in Amsterdam vind je hier.

Daarnaast kan je in de zomer natuurlijk ook gewoon heel veel lol hebben in de publieke stranden bij meertjes, riviertjes en de zee. Als je dichtbij woont kan je met de fiets gaan en anders is het misschien ook een hele leuke beleving om eens (met je kinderen) te liften. In Nederland hoef je vaak niet lang te wachten op een rit,, vooral niet op een zomerse dag.

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen idee├źn te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter