Geld verdienen met Twitter

Met Twitter geld verdienen. Het klinkt mooi, maar wat is er van waar? Via gesponsorde tweets kan je geld verdienen. Bijvoorbeeld als volgers een product kopen dankzij jouw tweet, maar je kan ook tweets 'verkopen' per verstuurd bericht.
Dit is natuurlijker makkelijker gezegd dan gedaan en de conversie-ratio is dan ook niet al te hoog. Toch zijn er goede mogelijkheden zolang je 1) doorzet 2) weet waar je mee bezig bent of graag wilt leren en 3) genoeg relevante en geïnteresseerde volgers aan je weet te binden. Ben je zover, dan kan je makkelijk 10 euro per verstuurde tweet verdienen, of zelfs meer.

Geld verdienen met tweets

Er zijn twee veel voorkomende vormen van gesponsorde tweets. De ene is via een affiliatie. Je verdient dan geld als iemand via jouw tweet een product koopt of een dienst afneemt. Bijvoorbeeld jij tweet over een vakantie-aanbieding, iemand komt via jouw tweet en link op een website en boekt de vakantie. Jij krijgt dan een percentage hiervan. Of bijvoorbeeld iemand koopt een boek via bol.com en jij hebt je aangemeld via hun partnerprogramma.
Dit is dus iets wat je zelf kan opzetten als je je aanmeldt via een affiliate-netwerk. Maar er zijn ook adverteerders die graag tweets onder de aanbracht brengen en gewoon per tweet betalen, of per click. Of jij met jouw account ook hiervoor in aanmerking komt, hangt weer af van het adverteerders netwerk waar jij je aanmeldt (zoiets als blogmij.nl). Wat je veel ziet is dat mensen zich wel aanmelden met hun accounts, maar dat er verder niets mee gebeurd. Bijvoorbeeld omdat een account niet interessant genoeg is voor de adverteerder of omdat er gewoon geen adverteerders zijn omdat mensen hun advertentie-startups niet onderhouden.
Dit soort twitter advertentie-netwerken zijn dan ook beter ontwikkeld in Engelstalige landen, waar de markt veel groter is. Een voorbeeld op de Amerikaanse markt is Sponsoredtweets.com. Die hebben een erg goed ontwikkeld netwerk met veel mogelijkheden voor mensen om makkelijk geld te verdienen met Twitter. Hieronder zie je een video waar je uitleg vindt hoe dat werkt van iemand geld verdient dankzij Twitter.

Geld met Twitter tips

Geld verdienen met Twitter werkt het best als je het gebruikt naast andere tools zoals websites, Facebook, YouTube en andere media. Met meerdere tools kan je ook meerdere volgers aan je binden. Je moet daarnaast ook wel een neus voor marketing hebben: weten wat wel en niet werkt. Je kan hiermee beginnen om te zien hoe het werkt, maar zoals altijd: de volhouder wint en je hebt wel een goede dosis motivatie en volharding nodig als je meer dan 10 euro per maand wilt verdienen.

Meer tips

  • Om je Twitter account of zelfs meerdere accounts te manager staat Tweetdeck wel bekend als een handige applicatie. Je kan het makkelijk gebruiken om te switchen tussen accounts bijvoorbeeld.
  • Behalve via je eventuele volgers kan je via Twitter ook goed scoren als je populaire #hashtags volgt en je meedoet met trends.
  • Daarnaast kan je je het best in een niche wortelen, dan heb je ook meer relevante tweets voor je volgers. Hoe specifieker de doelgroep, hoe beter vaak.
  • Voorkom om een spammy account te worden. Goede aanbiedingen hebben grotere kans van slagen. Of: hoe interessanter hoe beter.

Lees verder: