Geld verdienen met boeken

Wil je geld verdienen met boeken? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Niet alleen door tweedehands boeken fysiek te verkopen, maar vooral ook door boeken online te promoten en zo geld te verdienen.

Tweedehands boeken verkopen

Als boekenliefhebber heb je vast wel een aantal stapels boeken die je eigenlijk nooit meer gaat openslaan. En als je je vrienden er niet blij mee kunt maken is het een goed idee om ze gewoon te verkopen. Online kan dat via bijv. marktplaats.nl, bol.com en boekwinkeltjes.nl. Koningsdag en andere rommelmarkten kan ook een goede mogelijkheid zijn, vooral als het niet regent natuurlijk.

Geld verdienen met boeken schrijven

Als je graag schrijft kun je je ook eens wagen aan het schrijven van een boek. Het is echter niet zo makkelijk om hiermee geld te verdienen. Belangrijkste is dat je aandacht voor jezelf creëert. Bloggen en twitter kunnen hiervoor een goed opstapje zijn.

Geld verdienen met boeken lezen

Als je een boek gelezen hebt kun je er een recensie over schrijven waar je op verschillende manieren geld mee kunt verdienen. Op je eigen blog, maar als je goed bent in herschrijven kun je het ook op andere websites plaatsen die je deels ook weer betalen als mensen op jouw pagina terecht komen en dan op een advertentie klikken. Squidoo en Bubblews zijn voorbeelden hiervan.

Boekreviews en Affiliate marketing

Je kunt ook reviews van boeken schrijven op je eigen website en daarop affiliate links plaatsen. Amazon is een zeer goede mogelijkheid, maar waarschijnlijk kun je het ook opzetten voor Bol en andere online winkels