Geld verdienen met YouTube

YouTube is de grootste videosite, een aantal jaren geleden overgenomen door Google. Het is dan ook niet vreemd dat de reclame van Google Adsense flink geïntegreerd is met YouTube. Wil je geld verdienen met YouTube dan is het belangrijk dat je pakkende originele filmpjes hebt. Het hoeft geen overgeproduceerde meuk te zijn, als het mensen maar boeit. Als je daarnaast nog betrouwbare informatie kunt aanbieden ben je helemaal op de goede weg.

Als je al een of meerdere leuke of interessante video's hebt kun je een Youtube Kanaal opzetten. Het is belangrijk dat je hier veel subscribers op gaat krijgen. Als je al een goedlopende website, Facebook page of Twitter account hebt kun je je Kanaal daar dan ook goed op promoten.

Hoeveel views?

Het is moeilijk aan te geven hoeveel views je nodig hebt voordat je ook echt serieus geld gaat verdienen. Dit ligt een beetje aan de keywords die voor jou video's relevant zijn. Het is dan ook zeker belangrijk om zelf genoeg informatie over je video's in te voeren. Tags, beschrijvingen. Ook links naar je video en het embedden van je video op een relevante pagina kunnen hierbij helpen, SEO dus eigenlijk.

YouTube Filmpjes

Als je filmpjes meer dan 5000 uur per maand bekeken worden kun je partner worden van YouTube en dan verdien je tussen de 5 cent en 5 euro per 1000 views. Zo zijn er al een hoop mensen YouTube miljonair geworden. Maar dat is voor de meeste YouTubers natuurlijk niet weggelegd.

Om serieus geld te verdienen met YouTube zul je waarschijnlijk in het Engels aan de slag moeten. Maar je kunt natuurlijk eerst de markt aftasten in Nederland en/of België. Er zijn wel uitzonderingen in het Nederlandstalige taalgebied, maar je hebt natuurlijk te maken een veel kleiner aantal potentiële kijkers en dus views.

Het voordeel van de kleine markt is wel weer dat je makkelijk inspiratie kunt vinden op YouTube zelf door en ook op andere "how to make money with YouTube" forums in het Engels.

Internetmeme

Het nadeel is dat de kans veel kleiner is dat je een echte meme kunt starten, zoals bijvoorbeeld de Nyan Nyan cat met meer dan 112M views intussen (zelfs met 0,1 cent per view is dat een leuk bedrag). Het dient wel te worden vermeld dat het niet echt duidelijk is hoeveel de maker van Nyan cat ermee verdient en dat ie ook aan de slag is gegaan met T shirts, computerspelletjes en andere zaken eromheen.