Zwemmen in het geld

Zwemmen in het geld betekent heel erg rijk zijn. Het is niet zo dat u dit letterlijk hoeft te nemen, want misschien is het wel helemaal niet fijn om te zwemmen in geld. Het betekent misschien wel dat u zo rijk bent dat u een zwembad kunt vullen met geld. Maar ja dan kunt u beter een zwembad hebben met papiergeld, want dat landt wat zachter. Een zwembad met muntgeld zal nogal pijn doen als u een duik neemt.

Het is niet zeker waar de uitdrukking zwemmen in het geld vandaan komt. Uit een klein onderzoek lijkt het alsof Dagobert Duck, de steenrijke Disney eend, aan de wieg ligt van de uitdrukking. Maar het kan best zijn dat het al eerder voorkomt.

Financieel Onafhankelijk

Ook in andere talen komt de uitdrukking voor, Frans: nager dans l'argent, Spaans: nadar en dinero. Duits: im Geld schwimmen. In die talen betekent in geld zwemmen dan ook het zelfde als in het Nederland. Gewoon zo rijk zijn dat je een zwembad met geld kunt vullen. Zo rijk zijn dat je niet eens meer hoeft te werken voor het geld, dat je financieel onafhankelijk bent.

Hiervoor heb je echter niet veel geld nodig. Je kan namelijk ook zwemmen in het geld als je gewoon meer geld hebt dan je uitgeeft. Dat betekent dat je juist heel goed bent met het sparen van geld bijvoorbeeld. Of dat je helemaal geen meer geld nodig hebt. Dan ben je dus ook financieel onafhankelijk. Onafhankelijk van geld.

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeƫn te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter