Gemeenschap zonder geld

In een gemeenschap leven en dan het geld uitbannen. Dat is het doel van twee recente initatieven van gemeenschappen die bewust zonder geld leven. In Ierland is er zo'n community en er zijn ook plannen om andere gemeenschappen te beginnen in het zuiden van Europa.

De gemeenschap in Ierland heet The Happy Pig en is begonnen door Mark Boyle en enkele vrienden. Mark Boyle is al veel langer actief op het gebied van geldloos leven en heeft ook enkele boeken geschreven.

Een ander nieuw initatief is Eotopia. Dit is begonnen door een groep jongeren uit verschillende landen in Europa, met onder meer Raphael Fellmer uit Duitsland die al enkele jaren bewust zonder geld leeft (zie hier een video). Het idee achter Eotopia is om een gemeenschap te starten ergens in het zuiden van Europa waar mensen samenleven zonder geld. De groep is nu op zoek naar een stuk land waar ze kunnen beginnen.

Toch zijn ook al in het verleden gemeenschappen geweest die ook zonder geld leven. Ken je voorbeelden, wees vrij ze te noemen als commentaar hieronder.

Lees meer

Happiness Without Money? This Irish Community Proves It's Possible
http://www.shareable.net/blog/happiness-without-money-this-irish-communi...

The World's First Moneyless Pub
http://www.permaculture.co.uk/news/2801144280/worlds-first-moneyless-pub

Reacties