Gratis een taal leren

Een van de meest effectieve manieren om een taal te leren is te reizen door het land waar ze de taal spreken die je wilt leren, liefst liftend. Of door naar het land te emigreren. Jezelf in het diepe gooien kan heel doeltreffend uitpakken om een nieuwe taal te leren, of je taalkennis te vergroten. Maar je hoeft niet per se naar een land te gaan om de taal alvast te leren. Er zijn veel manieren om ook thuis een taal te leren, zelfs zonder geld uit te geven.

Een zeer effectieve manier om een nieuwe taal te leren is de gratis online tool Memrise. Met Memrise leer je spelenderwijs nieuwe dingen, zoals een taal, op je eigen gemak en in je eigen tempo. Je hoeft geen rijtjes woorden uit je hoofd te leren kennen, je onthoudt de woorden vanzelf dankzij de methode van Memrise.

Als je een redelijk niveau hebt bereikt zou je ook kunnen denken aan het vertalen van Wikipedia artikels naar het Nederlands. Op Wikipedia kun je zo op een hele nuttige manier leren hoe je een tekst naar het Nederlands kunt vertalen. Er zijn genoeg mensen die je kunnen helpen als je niet helemaal zeker bent van een vertaling. En als je je bekwaam genoeg voelt zou je ook teksten kunnen vertalen naar de taal die je wilt leren, maar daar moet je je echt al redelijk zeker voor voelen.

Een heel sociale manier is door middel van gastvrijheidsnetwerken zoals BeWelcome of Warm Showers. Bijna iedereen die daar lid van is spreekt wel een mondje Engels, maar je kunt eventueel aangeven dat je met name mensen wilt ontvangen die bijvoorbeeld Spaans spreken, of Chinees, of een andere taal die je wilt leren. Door te hosten kun je zelf ook een goede reputatie opbouwen waardoor het makkelijker wordt om zelf hosts te vinden als je ooit de gelegenheid hebt om naar landen te gaan waar ze de taal spreken die jij wilt leren.

Andere websites:

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter