geld verdienen met Bitcoin

Op 11 februari 2009 ontving een groep mensen een e-mail met daarin de beschrijving van 's werelds eerste munteenheid die volledig zonder tussenkomst van banken of overheden wordt gereguleerd: De Bitcoin. Het is een echte zogenoemde P2P-munteenheid. En het leuke aan de Bitcoin is dat iedereen ze kan maken.

Het maken van Bitcoins gaat met computers. In de programmatuur van Bitcoins is vastgesteld hoeveel Bitcoins er per gegeven tijd bij kunnen komen. En met een computer kan jij die Bitcoins genereren. Mensen die dit per direct hebben gedaan, hebben veel geld verdiend met de Bitcoins. Want het kostte niet veel tijd om een Bitcoin te generen in het eerste jaar van de Bitcoins. En anno 2013 zijn de Bitcoins maar liefst 100 euro waard.

Het kost echter erg veel rekenkracht om op deze manier geld te verdienen met Bitcoins. Je hebt sterke computers nodig om voldoende Bitcoins te genereren. Maar wat je ook kan doen is speculeren met Bitcoins. Er zijn momenten dat de Bitcoin een stuk minder geld waard is, door de verschillende "bubbles" heen is de waarde toch flink gestegen. Eind 2013 zo bijna 500 euro. Het is best mogelijk dat de munt nog veel meer gaat stijgen, vooral als andere munten het minder goed gaan doen.

Er zijn voorspellingen dat de Bitcoin op een dag zelfs tienduizend euro waard gaat zijn. Want ingebakken in het systeem is dat er ter zijner tijd minder Bitcoins in de roulatie zullen zijn, en als de vraag naar Bitcoins blijft toenemen zoals in de afgelopen vier jaar, bedenk dan maar eens waar dit over zes jaar zal zijn en hoeveel geld je kan verdienen. Aan de andere kant: het is een vorm van speculeren en de toekomst kan je maar moeilijk voorspellen. Want voor hetzelfde geld gaat het juist de andere kant op en ben je al je geld kwijt.

Altcoins

Er zijn ook nog andere munten dan Bitcoins, vooral Litecoin staat bekend als alternatief. Deze zogenaamde altcoins hebben net iets andere eigenschappen dan Bitcoin en zijn een stuk minder waard. Het klinkt natuurlijk leuker om te zeggen dat je 50 litecoins hebt dan dat je een half bitcoin hebt. Daarnaast is het "minen" van altcoins vaak wel nog te doen met normale processors. Zo is er Primecoin, een coin waarbij het minen gebaseerd is het op vinden van reeksen priemgetallen. Dat heeft wetenschappelijk nog enigszins nut. En is op dit moment ook nog steeds niet met grafische kaarten of zelfs speciale hardware te doen, zoals bij Bitcoins en Litecoins.

Decentrale bedrijven

Je zou Bitcoin ook als het eerste autonome decentrale bedrijf kunnen zien, waarbij 1 Bitcoin 1 aandeel in het bedrijf is. Bitcoin als bedrijf maakt het mogelijk om waarde over te maken naar waar dan ook ter wereld, een soort decentrale Western Union dus. Of Paypal, maar dan veel goedkoper en zonder restricties op landen. Er zijn mensen die dit idee nog verder willen uitwerken, voor bijvoorbeeld dataopslag of online identiteit. Of zelfs om waarde over te maken die veel stabieler is, zelfs gekoppeld aan de euro of de dollar. Zie coinwiki.info voor een uitgebreid artikel over deze ideeën.

Links

* Bitcoin topic op Tweakers.net

Een Eigen Bedrijf Starten

Het starten van een eigen bedrijf is makkelijker dan je denkt. De belangrijkste elementen zijn doorzettingsvermogen, creativiteit en wilskracht. Je moet het bovendien aandurven. Want een eigen bedrijf starten is niet zo heel lastig, je bedrijf draaiende houden vereist een stuk meer.

Belangrijkste ingrediënt voor het starten van een eigen onderneming is dat je ongeveer een idee hebt waar je geld mee wilt verdienen. Dit hoef je niet per se direct te ontsluiten; je kan maar beter met de wind meebewegen dan proberen een wind te forceren. Bedenk waar je goed in bent, of waar je mogelijkheden ziet.

Eigen webshop beginnen

Geld verdienen met een webshop lijkt ideaal. Als het je lukt is het ook wel echt een droom. Je kunt lekker vanuit huis werken als eigen baas en misschien zelfs van je hobby je werk maken. Er komen echter wel een aantal dingen bij kijken voordat je zover bent. Ten eerste...

Eigen Winkel Beginnen zonder geld

Zit je te denken om een winkel te starten zonder geld, want je zit zonder startkapitaal? Een eigen winkel beginnen zonder geld is minder moeilijk dan je denkt. De beste optie is een online winkel starten want dat kan gratis. Je kan ook denken aan een winkel beginnen aan huis, maar daar zitten wel enkele regels aan vast.

Werken als huishoudelijke hulp

Ben je goed in schoonmaken, dan kan je snel en eenvoudig geld verdienen als huishoudelijke hulp. Je kan zo aan de slag via enkele platforms op het internet waar per direct werk wordt aangeboden. Je hoeft niet eens te zoeken voor een vacature als huishoudelijke hulp. Je kan bovendien zelf de uren aangeven wanneer je kan werken.

Geld verdienen met chat

Veel mannen zijn op zoek naar chats met vrouwen en betalen daarvoor. Zij worden aan het lijntje gehouden door mensen die daar geld aan verdienen. Ook jij kunt chatten voor geld door je aan te melden als chatter. Het gaat hier vooral om mannen die aan de lijn worden gehouden via datingwebsites of speciale betaalde chatrooms.

Vandaag geld verdienen

Online werk vinden is makkelijker dan ooit en zit enorm in de lift. Met name dankzij veel online freelance platforms zoals Odesk is het nu heel wat makkelijker om vandaag nog online werk te vinden en geld te verdienen. Lees de ervaring en tips van wat je kan doen maar vooral wat je moet laten als je werk wil vinden via dit soort platforms.

Geld verdienen met enquêtes

Een veel gebruikte manier om wat extra geld te verdienen is met het invullen van online enquêtes. Voor geld enquêtes invullen is erg populair om wat extra geld te verdienen. Er zijn veel programma's als je enquêtes wilt invullen voor geld. Maar wat levert het geld verdienen met enquêtes invullen werkelijk op en wat is het waard?

Snel kosten besparen

Snel geld verdienen kan door direct op kosten te besparen. Kies daarom alleen voor noodzakelijke verzekeringen en kies de goedkoopste. Sluit je aan bij een vergelijkingssite waarbij ze voor jouw de goedkoopste verzekering, energieleverancier of internetprovider uitzoeken.

Ad

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 10/05/2017 - 16:00

Werken als oppas

Kan jij goed met kinderen opschieten en ben jij op zoek naar de ideale bijbaantje naast je studie of werk? Dan is werken als oppas misschien iets voor jou. Vroeger vond je een oppasadres via buurtcontacten of middels een kaartje bij de supermarkt. Dat kan natuurlijk nog steeds, maar ouders zoeken steeds vaker een oppas voor hun kinderen online. En daar zijn handige platforms voor.