Geld verdienen aan leningen

Geld maakt geld. Als je geld hebt kun je geld verdienen met geld. Geld verdienen met geld lenen aan anderen is een goede manier. Meestal denkt men dan aan het plaats van geld op een spaarrekening. Maar je kan ook geld uitlenen en zo geld verdienen. Denk hieraan aan Peer to peer geld lenen aan particulieren, of bijvoorbeeld aan crowdfunding.

Je kunt je geld via een online bedrijf beschikbaar stellen aan iemand anders. Deze andere persoon zal deze lening dan in de loop der tijd terugbetalen, met rente. Daarnaast is er natuurlijk ook een percentage voor het bedrijf dat dit mogelijk maakt in de vorm van administratiekosten en servicekosten.

Geld lenen aan particulieren

Je kunt je geld via een online bedrijf beschikbaar stellen aan iemand anders. Deze andere persoon zal deze lening dan in de loop der tijd terugbetalen, met rente. Daarnaast is er natuurlijk ook een percentage voor het bedrijf dat dit mogelijk maakt in de vorm van administratiekosten en servicekosten.
In Nederland kan dit bij Lendico, een bedrijf uit Berlijn dat in een aantal Europese markten actief is.

Ook Google ziet het p2p lenen wel zitten en heeft 125M$ geïnvesteerd in Lending Club. Daarnaast zijn er nog wel meer clubs en platforms in Nederland waarmee je geld kan verdienen door geld uit te lenen, zoals Lendico.

Bitcoins (uit)lenen

Als je bitcoins hebt is het leuk om eens te kijken naar BTCjam, een platform waar je voor leuke rentetarieven bitcoins kunt lenen aan anderen. Ook sommige Bitcoin beurzen zoals Bitfinex bieden deze mogelijkheid, maar bij BTCjam is het iets meer gestroomlijnd.

Obligaties

Een obligatie is een vorm van een lening. Bij obligaties gaat het vaak over leningen van landen. Je kunt bijvoorbeeld obligaties van de Nederlandse staat kopen. Obligaties worden uitgegeven met een vast rentetarief. Je krijgt dus een vaste uitkering per maand of per jaar. Als de algemene rente dan dus omhoog gaat word je obligatie minder waard. Als de rente omlaag keert een obligatie nog steeds hetzelfde bedrag uit. Op deze manier kun je obligaties dus ook gebruiken om te speculeren op een stijging of daling van de rentestanden.

Risico van geld uitlenen

Bedrijven die in deze markt actief zijn bieden meestal een bepaalde verzekering aan in het geval de schuldenaar de lening niet meer terug kan betalen. Het is wel verstandig om goed te kijken wat dit precies inhoudt.

Een Eigen Bedrijf Starten

Het starten van een eigen bedrijf is makkelijker dan je denkt. De belangrijkste elementen zijn doorzettingsvermogen, creativiteit en wilskracht. Je moet het bovendien aandurven. Want een eigen bedrijf starten is niet zo heel lastig, je bedrijf draaiende houden vereist een stuk meer.

Belangrijkste ingrediënt voor het starten van een eigen onderneming is dat je ongeveer een idee hebt waar je geld mee wilt verdienen. Dit hoef je niet per se direct te ontsluiten; je kan maar beter met de wind meebewegen dan proberen een wind te forceren. Bedenk waar je goed in bent, of waar je mogelijkheden ziet.

Eigen webshop beginnen

Geld verdienen met een webshop lijkt ideaal. Als het je lukt is het ook wel echt een droom. Je kunt lekker vanuit huis werken als eigen baas en misschien zelfs van je hobby je werk maken. Er komen echter wel een aantal dingen bij kijken voordat je zover bent. Ten eerste...

Eigen Winkel Beginnen zonder geld

Zit je te denken om een winkel te starten zonder geld, want je zit zonder startkapitaal? Een eigen winkel beginnen zonder geld is minder moeilijk dan je denkt. De beste optie is een online winkel starten want dat kan gratis. Je kan ook denken aan een winkel beginnen aan huis, maar daar zitten wel enkele regels aan vast.

Werken als huishoudelijke hulp

Ben je goed in schoonmaken, dan kan je snel en eenvoudig geld verdienen als huishoudelijke hulp. Je kan zo aan de slag via enkele platforms op het internet waar per direct werk wordt aangeboden. Je hoeft niet eens te zoeken voor een vacature als huishoudelijke hulp. Je kan bovendien zelf de uren aangeven wanneer je kan werken.

Geld verdienen met chat

Veel mannen zijn op zoek naar chats met vrouwen en betalen daarvoor. Zij worden aan het lijntje gehouden door mensen die daar geld aan verdienen. Ook jij kunt chatten voor geld door je aan te melden als chatter. Het gaat hier vooral om mannen die aan de lijn worden gehouden via datingwebsites of speciale betaalde chatrooms.

Vandaag geld verdienen

Online werk vinden is makkelijker dan ooit en zit enorm in de lift. Met name dankzij veel online freelance platforms zoals Odesk is het nu heel wat makkelijker om vandaag nog online werk te vinden en geld te verdienen. Lees de ervaring en tips van wat je kan doen maar vooral wat je moet laten als je werk wil vinden via dit soort platforms.

Geld verdienen met enquêtes

Een veel gebruikte manier om wat extra geld te verdienen is met het invullen van online enquêtes. Voor geld enquêtes invullen is erg populair om wat extra geld te verdienen. Er zijn veel programma's als je enquêtes wilt invullen voor geld. Maar wat levert het geld verdienen met enquêtes invullen werkelijk op en wat is het waard?

Snel kosten besparen

Snel geld verdienen kan door direct op kosten te besparen. Kies daarom alleen voor noodzakelijke verzekeringen en kies de goedkoopste. Sluit je aan bij een vergelijkingssite waarbij ze voor jouw de goedkoopste verzekering, energieleverancier of internetprovider uitzoeken.

Ad

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 10/05/2017 - 16:00

Werken als oppas

Kan jij goed met kinderen opschieten en ben jij op zoek naar de ideale bijbaantje naast je studie of werk? Dan is werken als oppas misschien iets voor jou. Vroeger vond je een oppasadres via buurtcontacten of middels een kaartje bij de supermarkt. Dat kan natuurlijk nog steeds, maar ouders zoeken steeds vaker een oppas voor hun kinderen online. En daar zijn handige platforms voor.