Geld Lenen Voor Studie

Voor uw studie geld lenen hoeft niet duur te zijn. Kijk goed naar de mogelijkheden en wees je bewust van goedkope leningen, subsidies en mogelijkheden voor belastingaftrek. Geld lenen voor je studie of geen geld om te studeren? Kijk ook naar de mogelijkheden om zonder geld te studeren.

Geld lenen voor opleiding

U kunt bij DUO een goedkope lening aanvragen voor uw studie op MBO- HBO- of Universiteitsniveau. Deze studiefinanciering geldt voor iedereen tot de leeftijd van 30 jaar. Bent u ouder dan 30 en wilt u een goedkope lening van de Overheid, dan kunt u het beste even wachten tot september 2017.

Vanaf dan kunt u namelijk ook in aanmerking komen voor het collegegeldkrediet, een onderdeel van de studiefinanciering. Dit is een lening om het collegegeld te kunnen betalen. Zo schrijft de overheid:

Vanaf 1 september 2017 verandert die leeftijdsgrens. Dan mogen ook dertigers, veertigers en vijftigers gebruikmaken van het collegegeldkrediet. Dit geldt voor (geaccrediteerde) opleidingen in deeltijd en voltijd, in het wo, hbo en mbo-bol.


Studie lening aanvragen bij Gemeente

Er zijn in een aantal gemeenten in Nederland ook mogelijkheden voor speciale studie leningen. Deze zijn beschikbaar voor mensen met een laag inkomen en alleen als de studie ook kan helpen bij het verbeteren van uw werkmogelijkheden. Zo is er in de gemeente Amsterdam bijvoorbeeld een lening via de gemeentelijke Kredietbank. Deze scholingslening is bedoeld om de kosten van een studie te betalen. U sluit de lening af bij de Kredietbank Amsterdam. De studie moet uw kansen op werk vergroten. U kunt de lening alleen aanvragen als u een laag inkomen heeft.

Of dit ook in uw gemeente mogelijk is zou best kunnen. Neem daarvoor contact op met de sociale bank van uw gemeente. Kijk voor een overzicht op de website Socialebanken.nlLening voor studie volwassenen

Komt u niet in aanmerking voor een goedkope lening bij de gemeente, of bij DUO. Dan kunt u ook kiezen voor een studielening bij een commerciƫle instelling. Dit kan gewoon bij de bank, of via een online aanbieder van leningen. Deze laatsten zijn vaak goedkoper. Maar zoals altijd: vergelijken loont.

U hoeft niet speciaal te vragen voor een studielening, dit is vaak gewoon marketing. De lening waar u het beste naar kunt vragen is een Persoonlijke Lening. Dit is een vaste lening met een vast bedrag en vaste aflossingstermijnen. U kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet. De rente is dan vaak lager, maar de lening wordt wel afgeraden omdat veel mensen de neiging hebben om dan juist meer geld te lenen dan nodig is voor de studie. U bent dan vervolgens vaak duurder uit.Studie maandelijks betalen

Tot slot zijn er ook mogelijkheden om bepaalde HBO of MBO diploma's te halen, bijvoorbeeld bij de NTI, LOI of NCOI. Bij deze instellingen kunt u er altijd voor kiezen om bij veel instellingen per maand te betalen, in plaats van het hele bedrag in een keer. Vaak valt dit goedkoper uit dan een lening. Dit kan ook bij de meeste Hogescholen en Universiteiten. U bent dan een stuk goedkoper uit, want u betaalt geen rente. Geld lenen is dan voor veel mensen overbodig.

Er zijn tenslotte ook mogelijkheden om de kosten van de studie van de inkomstenbelasting af te trekken, of om de studie te bekostigen op alternatieve manieren. Kijk hiervoor naar Geen Geld om te Studeren.